Fredagstips

I dag då det är fredag bjuder jag på 3 tips av samma författare: Catarina Ingelberg-Sundberg
Detta är en triologi: Brännmärkt, Förföljd & Befriad

Brännmärkt:
En fängslande berättelse om en ovanlig kvinna och den dramatiska maktkampen mellan tyskar och svenskar i det medeltida Stockholm.

År 1391 seglar den unga borgarhustrun Anne från Lübeck till sin barndomsstad Stockholm. Hon väntar sitt första barn och hoppas börja ett nytt liv tillsammans med sin make.

Drömmarna slås i spillror när ett våldsamt oväder blåser upp och det gamla hansaskeppet förliser. Som enda överlevande räddas Anne i land i skärgården av ett fiskarpar. Snart inser hon att hon svävar i livsfara och lyckas fly in till staden. Där föder hon en dotter, men får förtvivlad beskedet att flickan inte klarat sig.

Utan familj och med alla sina ägodelar liggande på havets botten måste nu Anne bygga upp en egen tillvaro. Stockholm är en osäker plats för en ensam kvinna, Anne tvingas hela tiden vara på sin vakt. Men hon låter sig inte kuvas, hennes vilja är stark. Och hon möter två män som bägge kommer att få ett avgörande inflytande på hennes öde.


Förföljd:
Året är 1392. Den unga änkan Anne driver framgångsrikt Handelshuset där hon tidigare var anställd. Samtidigt sprider sig skräcken i Stockholm. Vitaliebröderna, sjörövarna från Östersjön, styr staden. Och de är ute efter Anne och hennes tillgångar. 

Med fara för livet lyckas hon fly, och tillsammans med sin lilla dotter slår hon sig ner i sin gamla hemstad Lübeck. Hon fortsätter sin verksamhet, men måste snart inse att inte ens här kan hon vara trygg.    

I Lübeck bildas också en motståndsrörelse, med planer att slå till mot Stockholms terrorstyre. Till den sluter sig den före detta rådmannen Magnus Spännare, och hans och Annes vägar möts igen ?


Befriad:
Året är 1395. I det medeltida Stockholm slåss tyskar, danskar och svenskar om makten, och ute på havet härjar vitaliebröderna, Östersjöns pirater. Trots de svåra tiderna driver Anne Persdotter framgångsrikt sitt handelshus. Men när den tyska Hansan tvingar henne att överge det, måste hon ta sig till Bergslagen för att kunna försörja sig och sina barn.

    Där träffar hon den italienske köpmannen Leonardo, en man olik alla andra hon mött. Han har slutit ett avtal med drottning Margareta om att sälja en last värdefull koppar, och han ber Anne att bli hans kompanjon på en handelsresa till Venedig och Konstantinopel. Anne tvekar, men efter en rad dramatiska händelser beslutar hon sig för att följa med honom.

    Det blir en farofylld färd. Skeppet kapas av den fruktade sjörövaren Klaus Störtebeker, och när striden är över tas Anne tillfånga och förs till vitaliebrödernas borg på Gotland. Störtebeker är en kraftfull och karismatisk man, och Anne inleder ett farligt spel för att få honom på sin sida. Hon har en plan och hon måste använda all sin list och viljestyrka för att kunna sätta den i verket. Hela tiden drivs hon av en längtan efter kärlek, och hoppet om att kunna skapa en framtid för sig och barnen.

Befriad


2009-12-18 @ 11:06:23 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback