Lite tips för dig som inte gillar att läsa

I dag kommer lite tips för dig som inte gillar att läsa eller inte har så mycket tid som jag ; )
O vi som gillar att läsa kan ju få upp ögonen för att vilja läsa hela romanen.

Tips 1:
80 romaner för dig som har bråttom:

Vem skulle inte vilja ha läst alla böcker, eller i alla fall samtliga klassiker som givits ut? Henrik Lange hjälper oss med detta. En bild säger ju som vi alla vet mer än tusen ord. I den här lilla fina ut gåvan, 80 romaner för dig som har bråttom har Henrik Lange summerat åttio romaner, var och en på en enda sida och med fyra serierutor var. Han lyckas på ett mästerligt sätt komprimera varje bok. Här får vi utmärkta sammanfattningar på klassiker som till exempel: Da Vinci-koden, Mörkrets Hjärta, Flugornas Herre, Bibeln, Bröderna Lejonhjärta, Röda Rummet, Den gamle och havet, Lasermannen, God Natt Alfons Åberg, Fru Björks öden och äventyr, Odyssén och Sagan om Ringen. För att nämna några.

Tips 2:
96 romaner för dig som fortfarande har bråttom:
Nu kommer uppföljaren till Henrik Langes sucébok "80 romaner för dig som har bråttom", från 2007. Konceptet är detsamma som i första boken; att på en sida, med endast fyra rutor, lyckas komprimera några av de största verken ur litteraturhistorien.
Här får vi sammanfattningar på klassiker som Dracula, Liftarens guide till galaxen, American Psycho, Stad av glas, Jurtjyrkogården, En komikers uppväxt, Parfymen, Grottbjörnens folk, Gullivers resor, De tre musketörerna, Törnfåglarna, Fahrenheit 451, Socker-Conny, Star Wars, Doktor glas, Låt den rätte kom in, Ivanhoe, Populärmusik från Vittula, Bokhandlaren i Kabul och till slut, ganska passande; Konsten att tala om böcker man inte har läst.

Så genom att läsa dessa två böckerna så har du koll på 176 romarner, inte illa om du frågar mig.


2009-12-28 @ 09:06:13 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback