Livet på en kylskåpsdörr

Lördag förmiddag blir tipset en bok som finns i min hylla och som jag läst.
Väldigt rörande och extremt lättläst, säg till om ni vill låna ; )

En annorlunda och gripande roman om en ensamstående mor och hennes tonårsdotter

Jag behöver inget sommarlov.

Jag vill bara att du ska bli frisk.

Puss och kram

Claire

Claire är femton år och uppslukad av tonårsvärldens alla bestyr: killar, skola, kompisar. Hennes mamma är ensamstående med heltidsjobb och alla hushållssysslor. De bor under samma tak men hinner sällan ses, oftast blir det istället korta meddelanden på kylskåpsdörren.

Men en dag drabbar verkligheten dem med full kraft. Claire och hennes mamma tvingas omvärdera hur de lever och inse att relationen mellan är oersättlig.

Livet på en kylskåpsdörr är en annorlunda roman om en ensamstående mor och hennes tonårsdotter. Den gripande historien berättas i sin helhet genom de meddelanden som Claire och hennes mamma skriver till varandra på kylskåpsdörren. Du läser den snabbt men glömmer den aldrig.

Annars finns den på Adlibris.se för 39 kr,

Ha en skön dag !


2009-10-31 @ 11:57:25 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fredagsbonus

Då det är fredag slänger jag in ett extra boktips.
Denna bok är rykande färsk, och då menar jag förstås Elsas mode av Sofi Fahrman.

Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter.

Så inom kort ger hon sig av igen - till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg.

Men Elsa är inte vem som helst - hon har sina superkrafter. Sina Dumbo-öron som snabbt suger i sig all information om vad som gäller i Stockholms innevärld. Ett i det närmaste fotografiskt minne vad det gäller kändisoutfits. Och en osviklig känsla för hur man hittar nästa trend innan den ens kommit ut i butikerna.

Så en ensam kväll får Elsa en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir foten i dörröppningen - plötsligt befinner sig Elsa i en värld hon alltid drömt om. Hon blir en del av Stockholms glamourösa modecirkus, får vip-inbjudningar till butiksevent, går ut på klubbarna kring Stureplan, och dras med ut till överklassens fester i skärgården.

Samtidigt som Elsa klättrar på Bloggtoppen och blir en maktfaktor i Stockholms modevärld är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och oftast snackar lite väl mycket om sig själv.

Och så är ju Elsa galen i snygga killar. Och den hon allra helst vill ha är superheta Hugo - Sveriges mest framgångsrika modedesigner. Den absoluta drömkillen som skjutsar runt henne i sin BMW x5 och tar henne på dejt till Paris. Men som även kan låta bli att höra av sig på en vecka. Och helst inte vill presentera Elsa för sina barndomskompisar från Djursholm. Är Hugo kanske trots allt lite för bra för att vara sann? Och vad ska hända när New York-pojkvännen Chris kommer till stan?

Och till Malin: du har hela livet på dig att läsa, så du hinner nog med. Om du tar det lugnt hinner jag köpa böckerna först, så kan du låna, praktiskt och bra ; )


2009-10-30 @ 15:22:13 Permalink Dagens boktips Kommentarer (1) Trackbacks ()



Min far hade en dröm

I Min far hade en dröm berättar Barack Obama djupt personligt om sin uppväxt i ett USA som fortfarande präglades av raslagar. Berättelsen tar sin början när Barack Obama får reda på att hans far, som han aldrig lärt känna, har dött i en bilolycka. Faderns plötsliga död får honom att reflektera över sitt liv och vad som gjort honom till den han är. När han resertill Kenya för att möta den afrikanska delen av sin familj blir det en omtumlande upplevelse som får honom att försona sig med sin bakgrund. Min far hade en dröm är en gripande skildring av en ung mans sökande efter sina rötter och en bok för alla som är intresserade av frågor om identitet, klass och ras.

Detta är en bok som står på min "måste"-lista och ska snart bockas av.
Om jag varit snäll i år kanske tomten kan komma med den ; )

Trevlig läsning, och hoppas att tipsen uppskattas.


2009-10-30 @ 09:27:59 Permalink Dagens boktips Kommentarer (1) Trackbacks ()



En liten hattaffär på hörnet

När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja?
Trots att den stilige advokaten Neil Harrington avråder henne bestämmer hon sig slutligen för att våga ta språnget och behålla affären, och intresset visar sig vara oväntat stort för hennes unika design.
Brätten och band, fjädrar och flor blir snart viktiga ingredienser i hennes nya tillvaro och kundregistret växer snabbt. Mängder av kvinnor visar sig vara på jakt efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. På kuppen får Ellie ta del av, och blir ibland direkt delaktig i, kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit.
Samtidigt fortsätter turbulensen i hennes eget liv när hon möter den spännande rockmanagern Rory Dunne. Kärleken slår till och hon är lyckligare än hon någonsin varit. Men inte ens den mest magiska hatt kan skydda ett vidöppet hjärta.

Boken finns på bokus.com för 41 kr.

Detta är en bok som jag läste tidigare i somras. Är en rätt söt historia som är lättsmält och lättläst.

 


2009-10-29 @ 09:36:41 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Moonwalk

Dagens tips blir boken Moonwalk av Michael Jackson

Michael Jackson var ett underbarn, ett musikgeni och en av de mest karismatiska och komplexa superstjärnor som världen skådat. Den 25 juni 2009 avled megastjärnan på sjukhus i Los Angeles efter att ha drabbats av hjärtstillestånd, bara några veckor innan han skulle påbörja den storslagna comebackturné som fansen väntat så länge på. En hel värld sörjde The King of Pop.

Det finns bara en riktig biografi om Michael Jackson och det är den han har skrivit själv. Efterlängtad av fansen ges nu Moonwalk från 1988 ut på nytt över hela världen med nyskrivet för- och efterord. Bara i Frankrike har den nytryckta boken redan sålt i 70 000 exemplar! Moonwalk är en minnesvärld resa rakt in i ett modernt musikgenis själ och hjärta

Moonwalk

Finns på bokus.com för 91 kr.


2009-10-28 @ 10:25:54 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Nytt tema

Tänkte att jag skulle uppdatera bloggen oftare, så nu kommer jag att försöka uppdatera varje dag med hjälp av Dagens boktips.
Min ambition är att hinna detta varje dag, och försöka tipsa om gamalt och nytt och i olika kategorier av böcker.
Även sånt som jag kanske inte själv skulle läst.

Hoppas detta uppskattas, och missa inte filmbloggen ; )

Kram


2009-10-28 @ 10:23:47 Permalink Läsning Kommentarer (1) Trackbacks ()



Exhäxorna

Då Golddiggers inte svara upp till förväntningarna så jag har bytt bok till:

Exhäxorna av Jane Moore

Alison och hennes väninnor har en klubb - Nya Fruars Klubb - eller är det kanske en pakt? De är i alla fall förföljda av sina respektive mäns exfruar. Hon - Exhäxan kallad - vägrar antingen släppa taget eller så kör hon med känslomässig utpressning med barnen som gisslan - eller så är hon död och därmed helgonförklarad.

Men nu är det nog. Det är dags att sätta ned den vassa klacken och inte nöja sig med att vara nummer två. Nya Fruars Klubb drar ut i krig mot Exhäxorna.

Inte lika tjock, så denna ska nog gå lite lättare ; )


2009-10-26 @ 08:00:31 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Spana in

Kolla in vår nya filmblogg

Finns på movietonight.blogg.se

Kommer att uppdateras ofta ; )


2009-10-23 @ 17:25:54 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Utöka bokhyllan

Dessa vill jag utöka hyllan med i vinter. Tur att man har både födelsedag och att tomten ska komma ; 9

- Hjärtdjur av Herta Müller, årets Nobelpristagare. Fick Afrikanen av A förra året så vi kan kanske börja en tradition.
-Ego woman av carolina Gynning, har läst Ego girl så då känns det som man vill läsa "fortsättningen"

samt då fler Isfolksböcker och Malin på Granlunda

Kram kram


2009-10-22 @ 14:53:17 Permalink Läsning Kommentarer (1) Trackbacks ()



Bokblogg

Nu är har jag bestämt, att from i dag, blir detta enbart en bokblogg.
Känner att jag vill nischa min blogg och skriva om något som är en stor hobby och en del av mitt liv.

Hoppas ni vill läsa i alla fall, kommer troligtvis inte att uppdatera lika ofta, men kolla in när andan faller på och se om dety hänt något nytt.

Ha en bra dag!

Kramar


2009-10-20 @ 11:54:41 Permalink Läsning Kommentarer (2) Trackbacks ()



Läsa läsa läsa

Enkät om läsvanor

Hittade den här enkäten om läsvanor hos http://bockermedmera.blogspot.com/

1. Varför läser du böcker? Avkoppling? Information? Spänning? Annat?
Avkoppling och underhållning

2) Vad för slags böcker gillar du? Deckare, hästböcker, romaner, science fiction, historiska romaner, facklitteratur, biografier?
Romaner och biografier, är ju inne på seier just nu. Abslout inte deckare.

3. Vilka böcker har du läst på sista tiden? (1-3 titlar)
Smultron och Svek, Susanna och ett antal Isfolksböcker

4. Finns det någon bok eller någon typ av bok som du aldrig skulle läsa? Varför?
Jag läser nästan inga decakre alls, har försökt i omgångar, men det tiltalar inte mig alls. Tycker kanske det är för läskigt, vad vet jag?

5. Finns det någon bok/några böcker som du skulle vilja läsa, men inte har läst?
Skulle vara Krig och Fred i så fall, finns säkert fler men detta var den första jag kom på.

6. Säg en riktigt bra bok, som du har läst!

7. Var får du tag på böckerna du läser? Bokhandel? Present? Bibliotek? I mammas och pappas bokhylla? Lån av kompisar? Annat?
Jag köper de fletsa av mina böcker på nätet, antingen på Bokus eller Adlibris, är även med i pocketklubben. Vill jag ha en inbunden bok så blir det att gå till bokhandeln.

8. Har du många böcker hemma? Hur många hyllmeter ungefär?
Jo, men de flesta är i källaren i bananlådor, har ju även sålt av en hel del på loppisar. Eftersom jag tycker om att köpa nytt hela tiden så tömmer jag bokhyllan ganska ofta och har bara favoriterna uppe.

9. Kommer du ihåg om någon brukade läsa högt för dig när du var liten? Vem? När?
Pappa läste väldigt ofta god natt saga för mig innan jag skulle sova, sen började jag läsa själv och har fortsatt med det hela livet.

10. Hur ofta skulle du säga att man läste för dig? Välj mellan aldrig, ibland, ofta, varje dag/kväll.
Som jag kommer i håg var det minst 5 dagar i veckan som någon läste för mig.

11. Kommer du ihåg vad man läste för dig?
Hemma var det olika böcker från Kalle Ankas boklubb, allt från Prinsessan som inte kunde skratta till Kajas kokar soppa

12. Brukar du själv läsa högt för någon ibland? Vem? När?
Själv läser jag aldrig högt, när jag pluggade händer det oftare att kurslitteraturen behövdes läsas högt för att det skulle gå in.


2009-10-18 @ 14:41:37 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Nästa bok

Började i morse på boken Golddiggers av Tasmina Perry:

New York-miljardären Adam Gold flyttar till London. Han är sexig, singel och på väg att ställas ansikte mot ansikte med de famösa lycksökarna - Gold Diggers - som ser honom som chansen till ett liv i lyx.

Karin är entreprenör i baddräktsbranschen; Adam passar henne perfekt som accessoar. Erin är den naiva flickan från landet som lurat åt sig jobbet som Adams personliga assistent. Molly är en falnad supermodell med dyra drogvanor. Adam är hennes sista chans att uppnå den livsstil hon alltid eftersträvat. Och så har vi Summer, Mollys dotter, som ror iland ett TV-avtal som sätter henne på heta listan över kommande celebriteter.
Lånat från Adlibris

Har läst hennes första bok, Pappas flickor, och den gillade jag, så jag har ganska höga förhoppningar på denna.

Som sagt nu blir det paus från Isfolket ett tag.



2009-10-15 @ 10:11:43 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Så vad tyckte jag nu?

Läste ut boken Smultron och svek i går.

Helt okej bok, inget riktigt slut, men där finns tre delar till så det är naturligt att det inte blir ett riktigt bra avslut.
Ska helt klart läsa de andra tre för att se hur det går för familjen Ponti.
En rolig grej med boken är att det äts väldigt mycket hela tiden, och efter varje kapitels slut finns det recept på det som ätits eller druckits, kan kanske blir att man testar att laga något i framtiden.


2009-10-15 @ 10:09:28 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Nytt bokprojket

Kom fram till i dag när jag var på Bok-Olle i Ullared att efter Isfolket, så kommer det att bli Malin på Grandlunda-serien av Anne-lise Bose. Så 26 böcker är det där.

47+26=73 böcker ; )

Skriver mera i morgon om Ullared, nu ska jag kolla Lipstick jungle och vänta på att A ska komma hem.

Kram


2009-10-10 @ 22:42:44 Permalink Läsning Kommentarer (1) Trackbacks ()



Ångrat mig

Precis innan lunch så fick jag ett sms från Adlibris om att jag kunde hämta mina böcker på Domus, så efter jag åtit så sprang jag dit.
Hann bara läsa ett kapitel i den nya boken i går, så jag byter nu till

Smultron och svek:
Första delen i serien om familjen kring La Stella.

Liselotte försöker hitta balans i tillvaron. Hennes man Mario driver Östersunds mest populära restaurang La Stella, och arbetar jämt.

Själv har Liselotte fullt upp med barnen Sandra och Elias, med arbetet på resebyrån, med hemmet och med sina föräldrar Anita och Börje. Och någonstans har hon en gnagande känsla av att livet inte blev som hon tänkt sig.

Men oväntade händelser ställer allt på sin spets. Hennes bästa vän Susanne visar sig vara allt annat än trofast. Systern Linda som lämnat Östersund för storstaden, återvänder med en överraskande nyhet. Och Liselottes föräldrar avslöjar hemligheter som ingen tidigare känt till. Liselotte tvingas ompröva saker och ting och chockar sin omgivning genom att inte vara så präktig som alla trott.

De andra delarna heter:
Vinbär och vemod
Lingon och lust
Hallon och hat

Återkommer om det är något att läsa när jag är klar.
Tur man har ledig dag i morgon ; )


2009-10-05 @ 13:13:53 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bara 36 kvar

Nu har det gått ganska snabbt neråt. Började på del 12 i går, planen var dock jag efter del 11 skulle ta puas, men då de böckerna jag beställt inte hann komma i fredags så fortsatte jag.
Får bli paus efter denna i stället.

Börjar bli mycket att hålla reda på nu, tur där finns ett släktträd som man kan kika på när minnet sviker ; )

Kram


2009-10-05 @ 08:29:47 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()