Mitt 2010/Vad händer 2011/Förhoppningar 2011

Då är det sista dagen på året i morgon, o den ska spenderas med familjen. Ska bara slappa hela dagen o lillebror ska laga god middag till oss. Alldeles lagom kväll med en liten kille i huset.
Såg en klänning på Lindex i dag som liknar ett nattlinne som jag har hemma, så den kanske ska tjäna som nyårsblåsa i morgon ; )

Så vad har då hänt under 2010:
 
Jobbet
Året inleddes med en jobbkväll med Malin efter en lång nyårsnatt, vi släkte och låste där två nätter i rad.
Fick ny coach, Rolf, (underbar person som jag är väldigt glad kommit in i mitt liv).
Provade på en annan tjänst under sommaren som inte alls var för mig, men glad att jag testade och gav det en chans, och även glad att det finns andra som är mera klippta och skurna för den tjänsten än jag.
Varit mentor till ett antal personer, dock med varierande resultat på eleverna, men har gjort mitt bästa och även detta var en utmaning och en mycket kul sådan, man har lärt sig mycket om sig själv och även utvecklas själv i sin roll.

Privat:
Här har det hänt en hel del, i början av året fick vi reda på att M och R skulle få tillökning, var glad för deras skull. Ca 2 månader senare så får jag själv ett plus på gravstickan och kan knappt fatta att det är sant och vi blir oerhört glada att vi ska bli föräldrar.

Lillebror tar studenten med toppbetyg och det är en mycket stolt syster som hämtar ut honom från skolan med resten av familjen och nära vänner, festen blir toppen och lillebror är lycklig, och har fått en del innanför västen, som det ska vara när man tar studenten.

Det blir även såklart ultraljud och vi får reda på att allt är bra med våran Tuffs, och att BF blir den 19 november.
Sommaren rullar på, vi jobbar mycket båda två och fixar med rummet, köper vagn och allt annat som hör till.

Sen den 15 november kl 6:30 går vattnet och kl 17:50 kommer vår skatt Casper till världen.
Vi får lära oss ett nytt ord bilirubin ett ord jag helt klart kunnat vara utan i min vokabulär, det är ämnet som man mäter i gulsot som vår skatt drabbades av mycket kraftigt, så en vecka på sjukhus fick det bli för hela familjen innan vi kunde komma hem och njuta av vår tillvaro som familj.

Vad har då 2011 att bjuda på som jag vet redan nu:
Såklart kommer vi att ställa till med dop.
Lillebror rycker in i lumpen den 31 januari, så det blir en omställning för oss alla.
En tripp till Mjölby så att Casper ska få träffa sin gamlamormor.
Jag ska börja jobba igen, och Andre ska få vara lite pappaledig, dock inte alla 5 dagar i veckan ; )

Förhoppningar:
Att vi alla ska få vara friska och må bra.
En resa hade inte varit fel.

Vill med detta inlägg önska er alla ett gott nytt år!

Bjuder även på 3 bilder som sammanfattar året bra:


















2010-12-30 @ 20:00:29 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



Lässugen

Mamma är lässugen som tusan!

Tar de små stunder som finns här och där, men med en lite gosunge hemma har läsningen helt kommit i skymundan och det blir inte alls i närheten som innan, då man slök nästan en bok i veckan.
Dock började jag i dag på Oväntat besök på Star Street, en inbunden historia på ca 600 sidor, så får vi se hur lång tid det tar.

Men det blir inte innan året är slut! : )


2010-12-29 @ 17:36:22 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Julklappsbyte

I dag var det äntligen dags o byta julklappar med Wilma & Arvid. Så vid elva tiden tog vi bussen ut, blev bjudna på fika o sen tog Rille lite bilder, här är några exempel

 







Är väldigt nöjd med dem, o gör säkert några i svart och vitt för att sedan rama in och ha på väggen, eller på byrån i sovrummet.

De julklappar jag fick var en fin speldosa och skallran på bild 3, en klassiker från BRIO. Tack så mycket.


2010-12-29 @ 17:32:44 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



OS krönika

Tittade på OS krönikan i går, för att jag gillar sport så himla mycket, så Tinas matprogram fick ge vika. O eftersom André lägger sig tidigt (hans klocka ringer redan 4:00) så det var inget bråk om fjärren.
Men det var när de visade bilderna från curlingfinalen som tårarna började rinna, inte för att de vann guld, utan för att det slog mig att Casper är en OS-bebis, han fanns redan då i min mage som en liten liten liten människa o nu låg han i min famn o snusade o log. Blev alldeles varm i hjärtat.

Är så glad att jag får vara just hans mamma och att vi blivit en familj på riktigt! Och nästa gång det är OS kan Casper sitta bänkad framför TVn med mamma o heja fram våra svenska till nya medaöjer ; )


2010-12-29 @ 08:13:27 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Våra fynd

 Mina fynd, bodyn till vänster är från Kappahl, resten av från Mix

Mammas fynd, också den från Kappahl

Blir kanske en tur till i dag, vi får se ; )


2010-12-28 @ 10:07:25 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Mellandagsrea

I dag var det acceptabelt att gå ut, bara - 5 grader. Jag och mamma har haft något av en inneperiod nu när det varit så himla kallt.
Eftersom jag fått en peng av min gamlafarmors bror, så kom jag o mamma på att den kunde vi spendera på rean. Vi gick till Kappahl o där blev det en body till mig, och även en tröja till mamma råkade slinka ner.
Efter det bar det av till Mix, o där fick jag två strumpor o ytterligare en body.

Mot Willys styrde vi vagnen sen, och OJ vilken skumpig tur de va, de hade plogat så dåligt, så vi tog bussen hem, och under eftermiddagen har vi bara slappat : )

Nu ska jag leka vidare i mitt gym

Kramar från Casper

PS: lägger ut bilder på mina fynd i morgon ; )


2010-12-27 @ 18:34:24 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Elsa Beskow

Av morbro fick jag två superfina sagoböcker av Elsa Beskow.
De ingår i en serie som heter tripp trapp trull, delen som heter trull kommer dock inte förrän i mars, så den kan pappa önskar sig i födelsedagspresent, o sen ge till mig ; )




2010-12-27 @ 18:24:51 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lilla barnkammarboken

Lugna favoriter!

I "Lilla barnkammarboken: Godnattvisor" hittar du alla lugna favoriter att sjunga och nynna till, men även ett par nyskrivna verser att läsa på sängkanten. Alla rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Gör godnattstunden till en mysig avslutning på dagen! Klassiska vaggsånger som "Videvisan", "Ro ro barnet" , "Byssan lull", "John Blund" och "Tryggare kan ingen vara" varvas med mer nyskrivna sånger, som kommit att bli en del av vår godnattviseskatt; "Frida Freys tröstvisa", "Varsången" ur Ronja Rövardotter, "Vaggvisa för liten grön banan" och många andra favoriter.

 

Här finns det bästa av Astrid Lindgren, Lennart Hellsing, Alice Tegnér, Evert Taube, Jujja och Tomas Wieslander med flera. Allt illustretrat av Marit Törnqvist, Gunna Grähs, Tord Nygren, Lena Anderson, Lotta Geffenblad, Maria Nilsson Thore, Kristina Digman och Anna Höglund.

Med boken medföljer en skiva där etablerade svenska musiker och artister framför utvalda sånger ur boken.

Denna fick jag av mamma o pappa, har inte hunnit spela skivan än, men det hoppas jag blir snart!


2010-12-27 @ 15:50:47 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



I drömmarnas trädgård

Fick två av deras böcker av mormor o morfar.
Den ena Makka Pakka: Dags att tvätta ansikten, och den andra Igglepiggle: Alla ombord på Ninky Nonk.





2010-12-27 @ 15:48:44 Permalink Läsning Kommentarer (1) Trackbacks ()



Lite kul "Casperfakta"

Googlade fram lite om måndagsbarn och skorpionen som är hans stjärntecken, lite kul att läsa, och se hur mycket som stämmer

Måndagsbarn:
Måndagsbarn har fagert skinn

Måndagsbarn är ögonfröjd. Måndagsbarn är snällt och rart. De som är födda på en måndag är oftast svärmiskt anlagd, har ett sinne för poesi, är mild, vänlig och hänsynsfull

Måndagsbarn kan få det slitsamt.


Skorpionen

Detta barns känslor är djupa och dolda. Deras emotionella minne är totalt – det som griper dem känslomässigt kommer att absorberas och behållas livet ut. De är hemlighetsfulla och djupa tänkare. Det som gäller är allt eller inget – inga halvmessyrer – och dessa barn kan ha mycket att erbjuda i klassrummet. Det kan ta lite tid innan de släpper andra inpå livet, men ser hängivenhet som ett långtidsprojekt och förväntar sig detsamma av andra.

Nyckelord: Rådig, manipulativ, intim, hemlighetsfull, lojal, känslosam, mysterisk, passionerad och analytisk.

Föräldratips: Servera aldrig halvsanningar eller vita lögner till din lilla skorpion – de känner alltid om du döljer något.


Vill även säga grattis till honom på sin 6 veckorsdag.





2010-12-27 @ 13:32:15 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Caspers julklappar (en del av dem)

Här kommer lite bilder på mina julklappar som jag fick av mina nära o kära:

 Från Morbror

 Från Morbro

 Från mormor o morfar



 Från pappa o mamma

 Från gamlafarmor


2010-12-27 @ 13:17:05 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Mammas julklappsbok

Varje år får jag alltid en ny pyjamas och en bok, har blivit så, dels då pyjamasen hinner bli sliten o för att jag alltid läser.

I år fick jag min julklappsbok av mamma o pappa, och det var Elsas värld, så nu slipper jag vänta till bokrean för att kunna köpa den, mkt bra mkt bra.

Elsas värld:

Andra delen i Elsatrilogin är här! Elsas resa tar läsaren från Stockholms modekretsar till New Yorks hippaste nattklubbar och från Los Angeles kändisfester till det årliga luciafirandet i Åre.

Efter en fantastisk semester på Franska rivieran tillsammans med Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm - med fler problem framför sig än någonsin. Som Bladets nya modeankare blir det första uppdraget att rapportera från New Yorks modevecka, vilket ju hade varit jättekul om Elsa bara inte hade haft problem med sitt visum ... Och Mikaela von Platzer på den konkurrerande kvällstidningen är henne ständigt hack i häl och tävlar om samma scoop! Till råga på allt har Elsa ingenstans att bo - hennes och Marias andrahandskontrakt är på väg att gå ut och Elsa har varken tillräckligt med pengar eller kontakter för att skaffa sig en egen lägenhet. Dessutom är Hugo fortfarande deprimerad efter Den Stora Katastrofen med den förra kollektionen. Det mesta skulle ju förstås ordna upp sig om Hugo bara kunde be henne flytta in hos honom ... Men självklart kommer Hugos häxa till mamma i vägen och ingenting blir riktigt som Elsa hade tänkt sig.

I Elsas värld möter vi på nytt Elsa och hennes entourage. Wingmannen Maria och pojkvännen Hugo samt ett gäng nya, spännande karaktärer, till exempel nattklubbschefen Jonas - kanske den nya mannen i Elsas liv? Vi följer med Elsa bakom kulisserna i modevärlden och på kvällstidningsredaktionen, och vi får ta del av hennes allra bästa modetips, resor och partykvällar.

Välkommen tillbaka till Elsas värld!

Ser fram emot spännande läsning

Kram 


2010-12-25 @ 18:21:18 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Julen över

Hej Alla!
Då vi inte är en så stor familj, behöver vi bara fira en dag och det är ganska skönt tycker jag.
Dagen i går började med öppning av paketerna som kommit i strumporna, där var en till mig (den största) o varsin till mamma o pappa.
Jag fick en fint babygym som jag kunde leka med under förmiddagen, mamma fick ett silverhalsband med ett C o pappa fick en ny skjorta att ha på sig på kvällen.

Kl 12:30 stack jag upp till mormor för mys medan mamma o pappa gjorde sig lite julsnygga ; )
Kl 14 kom dom upp, o då kom även gamlafarmor med en kasse med klappar till bara mig! Hon är snäll hon.
Kl 15 var det Kalle, jag brydde mig inte så mycket om det då jag var hungrig o  ville äta i stället, kan kolla på det nästa år.
Sen var det mat för dom andra, jag slappade o sen började de öppna sina julklapar.
Alla verkade vara nöjda o sen var det dags för mamma o pappa att hjälpa mig att öppna mina ; )
Var en del kan jag säga, jag fick bla: kläder, nappar, superfina böcker som det kommer ett eget inlägg om sen, Babardvd, reflex till min vagn m.m.

Mamma har sagt att hon ska ta kort på allt o visa mig när jag blir större eftersom jag inte kommer minnas detta ett dugg ; )

Hoppa också att ni alla haft en bra jul, o att ni är nöjda med era paket om ni fått några.

Kram Casper


2010-12-25 @ 13:17:05 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Första julen

Är lillkillens första jul i år, och det ska bli spännande att se hur mycket han får. Hans morföräldrar samt morbro har nästan gått bananas när det gäller att handla till honom. Hans mamma o pappa däremot har tagit det lite lugnare med inhandling till honom.
Trodde inte förra julen att jag denna jul skulle ha ett litet underbart knyte att ta hand om. Det är även en lustig känsla att skriva från mamma o pappa på vissa av paketen. Så klart har även Casper själv köpt en del julklappar till sina nära o kära, o så klart till kompisarna Wilma o Arvid.

Kommer att återkomma i morgon om vad som händer i morgon, o kanske även med en bild på vår lilla tomtenisse!

Kram från Casper o mamma


2010-12-23 @ 10:41:38 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



Time to change

Nu tar min lilla blogg nästa steg, kommer att skriva lite i bland om Casper och inte bara om böcker. Kommer inte att skriva varje dag, men kanske en dag i veckan kommer det att bli lite casperläsning om hur vi spenderar våra dagar.

Just nu är det mkt innetid, då vädret inte är direkt barnvänligt med över 20 minusgrader. O vagnen är ju inte direkt en terrängvagn så att ploga sig fram i snön är inte heller det lättaste, men mamma behöver motionen, så jag får gå ut själv.

Kommer fler inlägg strax.


2010-12-23 @ 10:35:35 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



I Caspers bokhylla

Han har redan en del böcker:
2 st böcker med klassiska sagor
Mitt första år, en fyll-i bok som han fått av min morbror med familj

Sen har vi börjat samla på Expressens Disneysagor, de som ingår där är:
Djungelboken
Askungen
Lady o Lufsen
Lejonkungen
Bambi
Snövit
101 dalmatiner
Hitta Nemo
Micke o Molle
Den lilla sjöjungfrun

Kommer förhoppningsvis bli flera böcker i hans hylla ju äldre han blir.
Längtar tills man kan mysa med honom och ha sagostund.


2010-12-08 @ 16:19:07 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Beställt till Casper

Då jag gärna vill att Casper ska bli lika "galen" i böcker som mig så får det böjas i tid som krokigt ska bli.

Gick in på Goboken och beställde följande paket till honom: 

Pippo – kan sättas upp som en trekant framför ditt barn. Här barnet ligger på mage på golvet och tittar på mönstren och spegeln – stärks nack- och ryggmuskulaturen. Korten kan sättas in i fickorna och ger barnet något nytt att titta på.
Floppy – kan hängas på sängen så att barnet kan se de spännande kontrasterna.
Den fina pekboken ”Titta här!” har fina kontrastrika bilder och enkelt text på rim.
I ”Lek & lär tillsammans” hittar du  massor av lekar och aktiviteter som du kan göra tillsammans med barnet. Barnet har också fått en handledsskallra och en velourboll som är enkel att greppa.

Hoppas att paketet kommer snart och att man får det helt utan kostnad är TOPPEN!
Kommer även att beställa böcker här till honom i framtiden.


2010-12-08 @ 16:15:35 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Gav upp

Har nu gett upp o läsa Andreas Carlssons bok, för mkt tjat tycker jag. Listar mest låtar o så, hade hoppats på att man skulle få "lära känna" honom mera. Om man jämnför med andra memoarer är denna bland de sämsta.

Så nu är det Ät mig som gäller, har läst ca 40 sidor, o de har varit bra o jag ser potential i den boken.


2010-12-05 @ 15:11:13 Permalink Läsning Kommentarer (1) Trackbacks ()



Ät mig

Myriam, en vilsen men kreativ kvinna i fyrtioårsåldern, öppnar restaurang i ett försök att ge sig själv en ny chans och lägga bakom sig den skamliga hemlighet som ödelade hennes tidigare liv. Restaurangen, där hon både bor och arbetar, heter "Chez moi", Hemma hos mig. Den blir en plats där hon kan experimentera fram nya och spännande skapelser baserade på lika delar dröm och verklighet och med smak av henne själv. I sitt slit vid kastrullerna för hon en dialog med levande och döda, nya vänner och fördrivna spöken och fram växer en doftande och berusande lovsång till livsglädjen och möjligheten att gå stärkt ur katastrofer.

Ser fram emot att läsa denna, verkar vara bra o intressant.

Står även detta på Adlibris.se
"Just nu föreslår man att franska Försäkringskassan ska betala ut ersättning för denna roman, som är effektivare för humöret än alla moderna antidepressiva medel."/LEXPRESS
Intressant!


2010-12-01 @ 11:09:21 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Paket från sambon o lillen

Då min älskade sambo vet att jag älskar böcker hade han och min söta son köpt varsin bok till mig i födelsedagspresent.
De hade köpt Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes samt en bok som heter Ät mig av Agnés Desarthe.
Den sistnämda skulle vara i samma anda som Marian Keyes böcker så mannen i bokhandeln, som känner mig o vet vad jag läser o köper trodde jag skulle gilla.
Så den skas definitivt ges en chans när Andreas Karlsson boken är utläst.

Kram på er


2010-12-01 @ 11:04:21 Permalink Läsning Kommentarer (1) Trackbacks ()