Sammanfattning januari

Då har strax hela januari gått, och första månaden på 2010 är snart till sin ände.
Så vad har hänt denna månaden då?

Mamma har tatuerat sig
En utflykt till Nova Lund på Malin
Varit på mitt första inredningsparty
Ätit middag hos min förra chef
Läst ut 2 böcker: Isfolket del 19 samt På grund av Leon
André har börjat övningsköra med Joakim
Lärt mig en massa franska kökstermer
Följt Lets Dance slaviskt, och även vunnit en liten slant

o allt annat som man gör alla andra dagar som jobb, städning m.m

Hoppas ni också haft en bra januari



2010-01-31 @ 19:51:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bytt bok

Har bytt bok till Vägen till stjärnorna av Barbra Bickmore:
Alexandra är en godhjärtad och varm person som gör heroiska insatser under andra världskriget. Hon står sin mormor, Annie, väldigt nära men hennes relation med modern, Sophie, är inte den bästa. Mor och dotter har knappt pratat med varandra sedan Sophie gifte bort Alexandra mot hennes vilja.

Men ödet vill annorlunda. Alexandra träffar en man som vinner hennes hjärta. En förbjuden kärlek. Kan deras passionerade kärlekssaga överleva?

Än så länge lättläst och det händer saker hela tiden, är dock ganska tjock, så vi får se hur lång tid det tar att läsa.
Har ledig helg så vi hoppas det går framåt.

Boken Huset Hilton var väldigt rörig pch en massa namedropping, så det tar viu itu med en anan dag


2010-01-29 @ 17:35:41 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Vad tyckte jag om: På grund av Leon

Denna gillade jag mycket.

Trodde att jag räknat ut hur den skulle sluta när det var ca 100 sidor kvar, men jag bedrog mig o blev lite överraskad i stället.
Alltid kul med surprises ; )

Nu fortsätter vi med Huset Hilton och hoppas att flowet håller i sig.

Säg till om ni vill låna




2010-01-27 @ 20:57:28 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Underbart

Har hittat mitt flow igen, o de låg inte under sängen eller så, utan lösningen fanns i boken:
Pga Leon, skönt att vara på banan igen.....


2010-01-21 @ 10:59:29 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kört fast

Har kört fast i läsandet. Inget fungerar. Har testat 2 st böcker, och inge är bra.
Började med att jag testade Isfolket del 20, men troligtvis är jag mätt på de för ett tag, så jag började på Innan jag dör, me  det har inte fungerat.
Så nu tredje boken gilt: på grund av Leon.

Hoppas att jag hittar mitt flow igen!



2010-01-19 @ 18:13:20 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fattig miljonär

Har du sålt smöret och tappat pengarna? Köpt bostadsrätt och tvingats skära ned på utgifterna? Eller är du bara allmänt fattig? Misströsta inte, det finns tusen sätt att leva utsvävande ändå. I Fattig miljonär ger Fredrik Robertsson den ultimata guiden till hur du inte bara överlever utan faktiskt kan leva lyxliv utan att ha ekonomin för det. Bjud vännerna på afternoon tea och låt grannarna betala, ta dig in på modemässor och njut av champagnen och kändisfesterna, lär dig att kopiera fashionabla heminredningsstilar som gör ditt hem exklusivt för en billig penning. Det är bara några av tipsen som gör dig till en lyxlirare fast pengarna tagit slut. Med fast hand och en portion humor levererar Fredrik Robertsson även en blandning av husmorstips om hur frukten håller längre och konkreta råd om hur du fixar högre lön eller förbättrar din CV så att du blir kallad till intervjun för det där snitsiga jobbet du verkligen vill ha och kan fortsätta att leva i sus och dus.


2010-01-19 @ 15:01:44 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Dansat med lyckan

För första gången på svenska: Edith Piafs självbiografi Dansat med lyckan (Au bal de la chance). Det här är Edith Piafs egen berättelse om sitt minst sagt dramatiska liv. Hon upptäcktes av en nattklubbsdirektör när hon som ung utfattig flicka sjöng för småslantar i ett gathörn i Paris. Han gjorde henne till stjärna, men blev kort senare mördad - och Piaf misstänktes för mordet! Det är bara upptakten till denna synnerligen intressanta artistsjälvbiografi. Bonus-cd medföljer, instucken i bokens bakre flik, med 16 Piafsånger särskilt utvalda med avseende på denna bok. För översättningen svarar Ingar Gadd, för efterordet Ulla Lundqvist.


2010-01-18 @ 13:14:48 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Inte utan mina söner

Melbourne, Australien mars 2009
Det hade gått nästan ett halvår utan ett livstecken från Oliver och Nicholas. George Pesor var sjuk av oro över sina söner som hade kidnappats av sin mamma och nu var som uppslukade av jorden. Han hade gjort allt han kunnat för att få hjälp, men varken polisen eller andra myndigheter gjorde några större ansträngningar för att hitta dem.
Nu hade George fått nog.
Han bestämde sig för att själv åka till Sverige och spåra upp pojkarna. Kosta vad det kosta ville.
För en sak var han säker på: Utan sina söner tänkte han inte leva.

Inte utan mina söner är George Pesors egen historia, berättad genom journalisten Ingrid Carlqvist. Den handlar om en kärlekshistoria över två världsdelar och ett äktenskap som utvecklades till en bitter strid om barnen som inte slutade förrän en av dem hamnade i fängelse. Den handlar också om vårt samhälle i en tid där rättsäkerheten för män och barns rätt till sina pappor väger lätt.


2010-01-17 @ 19:06:53 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Den man älskar

Ellen Dempsey har allt: en våning i New York, en framgångsrik karriär som fotograf, och inte minst underbare maken Andy. Ellens äktenskap inte bara verkar perfekt, det är perfekt.   
   
Men tre månader in i det lyckliga äktenskapet springer Ellen på Leo - första kärleken som bara försvann ur hennes liv efter ett bråk en nyårsnatt för sju år sedan. Leo, som helt utan förklaring lämnade henne hjärtekrossad och bitter. Det ena leder till det andra. Ellen börjar ifrågasätta det liv som hon lever tillsammans med Andy ... För om Andy är den stora kärleken, varför kan hon då inte glömma Leo?   
   
Den man älskar är en kärleksroman med humor och hög igenkänningsfaktor. Emily Giffin skriver med värme och intelligens om ämnen som berör oss alla.


2010-01-15 @ 12:18:50 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bergdofblondiner

Glitter och glamour, champagne och Chanel... Låt dig förföras av denna smygtitt in i en värld av lyx och flärd där New Yorks rika och bortskämda societetsflickor, Park Avenue-prinsessorna, lever. Följ deras vilda framfart i jakten på den stora kärleken, dvs en PH (Prospective Husband) och de perfekta Chloéjeansen (à 3 000 kronor paret).    
   
De är glupska. De är hänsynslösa. De lever i en strikt hierarkisk äta-eller-ätas-tillvaro. Park Avenue-prinsessorna är flickorna som på höga klackar (gärna med en Bellini i handen) rusar Manhattanrunt på jakt efter den perfekta solbrännan (erhållen från Portofino Tanning Salon) eller tar en tur i ett PJ (privat jetplan) och letar efter en ORP (oerhört rik pojkvän).    
Vår hjätinnna, omtalad enbart som Moi, framlever sina dagar, som aldrig börjar före 10.30, i en utvald skara av New York-societeten. Hon går på genomdesignade välkomstpartyn för bekantskapskretsens nyfödda bebisar, äger fler Marc Jacobs-kläder än vad som är anständigt, och är bästa väninna med arvtagerskan till det stora varuhuset.    
Men hur ska det gå för en flicka som Moi, som tror att vodka ingår i kostcirkeln och som placerar glamour överst bland de tio budorden? Och vad ska hon ta sig till när hennes förlovning spricker? Kommer hon någonsin att finna lyckan i en stad fylld av dermatologer, premiärer och Brazilians? Är kärleken över huvud taget möjlig på en plats där ens vänner anser att vägen till lyckan är en inbjudan till Van Cleef och Arpels privata utförsäljning av provkollektionen?
Återigen lättläst och rolig chicklitt, och det är det man gillar med denna typen av böcker.


2010-01-14 @ 10:34:09 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Måndag-torsdag: riktigt mat för familjen

De flesta upplever att de inte hinner laga bra mat i vardagen. Här låter Markus Aujalay oss ta del av ett 60-tal av sina enkla favoritrecept som passar hela familjen. Recepten är både nyttiga och goda och utgår från fräscha råvaror och mycket grönsaker. Både nya och klassiska maträtter finns representerade, alla med Markus speciella känsla för smaksättning. Tips finns på hur man planerar sina matinköp, utnyttjar matlagningstiden på bästa sätt och hur matrester från dagen innan kan användas för att skapa en ny måltid. Allt för att förenkla vardagsmaten! Exempel på rätter: köttfärslimpa med sidfläsk och kål, rostad kyckling med citron, plättar med lime och socker samt fiskgratäng med dragon och curry.

Markus Aujalay verkar vara en enkel kock och gillar att laga enkel mat som tom jag kan lyckas med att smaka bra.
Då lillebror är blivande kock, så har han fått alla matkunskaper och jag inga alls, men jag har andra kvaliteter i stället ; )




2010-01-13 @ 09:39:42 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



I själ och hjärta

Nunnorna i ledningen för St Brigids hospital i Dublin ger läkaren Clara Casey den otacksamma uppgiften att bygga upp en hjärtklinik från grunden i en lagerlokal ute på gården. Mot alla odds tar hon på sig jobbet, trots att hon redan har mer än fullt upp med att få privatlivet att fungera i och med en skilsmässa och två struliga tonårsdöttrar.

Clara Casey skrider till verket med sin sedvanliga målmedvetenhet och organisationsförmåga och hon lyckas rekrytera sin personal på de mest oväntade ställen. På en parkeringsplats hittar hon den polska invandrarflickan Anja som putsar vindrutor. Anja har kommit till Irland i jakten på lyckan efter ett olyckligt äktenskap och får genast jobbet som Claras personliga assistent.

Nyblivne läkaren Declan har nyss avslutat sina medicinstudier och finner till sin stora glädje och sin stora förskräckelse att arbetsuppgifterna och ansvaret på Claras hjärtklinik vida överstiger hans erfarenhet och kompetens.

Fader Brian Flynn, som läsaren känner igen från Den magiska källan, råkar ut för förtal av en av församlingsmedlemmarna och söker tjänsten som sjukhuspräst på Claras klinik för att komma undan ryktesspridaren.

Resultatet blir en hjärtklinik som inte liknar någon annan. Här går läkarna ut med patienternas hundar, när ingen annan kan ta hand om dem, sjuksköterskorna får en ledig dag för att närvara vid en älskad patients begravning och Clara Casey extraknäcker på kvällarna som både patienternas och personalens personliga kurator. Frågan är bara: Hur länge ska Clara orka?

Tyckte denna verkade vara bra. Har läst denna författare innan,  och jag gillar henne, hon skriver ganska enkelt.
De jag läst innan är:
Vi ses på Quentins


2010-01-12 @ 11:10:21 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Prinsessor

Drömmen om att bli prinsessa, att snärja prinsen, sno åt sig halva kungariken och leva lycklig i alla sina dagar. Visst låter det som något ur det förgångna, men drömmen har aldrig varit mer aktuell än idag.

Skandal säger somliga, romantiskt tycker andra om att vår blivande drottning Victoria mötte kärleken på gymmet. För Norges kungapar blev barnens kärleksval en mardröm när den ensamstående mamman Mette-Marit och "Svärsonen från helvetet" gjorde entré. Och när de väl börjat få styr på Mette-Marits image gick hennes pappa och gifte sig med en strippa! Men den mest otroliga kärlekshistorien av alla är den mellan Spaniens kronprins och nyhetsankaret Letizia. I direktsändning berättade hon att Felipe hade en ny, hemlig kärlek. I själva verket visste hon mycket väl vem den hemliga kvinnan var hon själv...

I Prinsessor porträtterar hovreportern Catarina Hurtig tio av den nya generationens prinsessor. En stor del handlar naturligtvis om våra egna sessor, men vi får även träffa exempelvis Alexandra, prinsessan som dumpade prinsen för sin älskare men behöll titeln och pengarna, och Märtha Louise som offrade sin kungliga titel för kärlekens skull.

Catarina Hurtig har arbetat som hovreporter sedan millennieskiftet. Hon har följt den svenska kungafamiljen till vardags och fest, under statsbesök över hela jorden och på fler kungliga bröllop ute i Europa än någon annan. I Prinsessor följer vi med Catarina bakom kulisserna och lär känna många av de europeiska prinsessorna på ett sätt vi aldrig trodde var möjligt.

Lite smårolig bok, att läsa om kungahusen och prinsessornas bakgrund, allt är egentligen oviktigt vetande, men kan vara bra om man skulle hamna i heta stolen i Postkodmiljonären ; )


2010-01-11 @ 11:23:41 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Karriär och köksbesvär

Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill, är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.



Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater? Och hon kan kanske också passa på att lära känna den trevlige trädgårdsmästaren.

Lättläst och roligt, precis som shopaholic böcker, lagom söndagsavkoppling


2010-01-10 @ 17:04:58 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Blondie

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva.
Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång.
Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av en långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm.
Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till Sveriges gangsterdrottning.
Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.
Hon heter Birgitta Blondie Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi.
Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i Blondie.
Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.

Blondie är Birgitta Anderssons första bok.

Alltid kul att läsa om kvinnoöden, och gärna när det är svenska kvinnor. Här är miljön, synen och systemen annorlunda mot tex USA.


2010-01-09 @ 10:54:10 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



I en familj finns inga fiender

En dag går det inte längre. Vaknätter, barnskrik och kärnfamiljens ensamhet har ätit sig in under Maries hud. Det finns bara en utväg, innan hon skadar någon: Att sätta sig i bilen och köra iväg. Inte se tillbaka på Johan och barnen som står kvar på gårdsplanen, utan bara köra. Lämna dem.

Marie flyr till gården hon ärvt efter sin mormor för att vila, försöka förstå vad som gick snett och bli kvitt den där känslan av att bara vilja slå. Men till gården förirrar sig snart en annan kvinna. En kvinna som ser henne, men som kräver kärlek och lojalitet i gengäld. Och så dyker Maries mamma upp, och med henne oönskade minnen från barndomen.

I en familj finns inga fiender är en roman om fyra generationer kvinnor, om vad som går i arv utan att man vill det. Det handlar om gränslös kärlek som ändå inte räcker till, och om attraktion och förälskelse.

Författarens debutroman, alltid intressant att följa mer än en generation.

Ha en trevlig helg!


2010-01-08 @ 10:48:40 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lilla nostalgiboken 80-talet

Frossa i nostalgi!
En serie böcker med det bästa av det bästa för alla som är födda på 50-, 60-, 70- eller 80-talet. Låt dig svepas med och nästan drunkna i härliga bilder och minnen av färger, dofter och smaker.
Fnissa åt 50-talets Algotskläder, känn åter lusten att leka med 60-talets dockhus, återupplev lite av fasan när 70-talets minicykel vek sig på mitten i farten(!) och minns med förtjusning de första tuggorna av en 80-talets nya mattrender - tacos.
Javisst ja, så var det! Här handlar det om saker som du inte kommer ihåg att du hade glömt. Häng med på resan till barndomslandet och väck dina minnen till liv.

Lite småkul bok, ungefär som Du är din generation. Är alltid kul att vara nostalgisk fast man inte är så gammal.


2010-01-07 @ 08:22:13 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bara 28 kvar

Del 19 lästes ut i går, och därmed blev den även årets första utläst bok.

Nu är det paus ett tag från isfolket, och började i går på Alla dessa små bevis på vår vänskap, har inte hunnit så långt, men helt okej än så länge.

Hoppas eran första vecka på det nya året varit bra.

Kram på er

 


2010-01-07 @ 08:14:51 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Grevgatan 22

I dag blir det chicklitt ; )

"Det var kärlek vid första ögonkastet när Josefine såg lägenheten på Grevgatan 22. Hon var övertygad om att de som gick hemåt längs en gata som avslutades med en sådan underbar utsikt över vattnet måste ha ett lyckligare liv än andra. Det var som att promenera mot ett löfte om något fantastiskt."

Josefine ska snart fylla trettio och i hennes värld går ingenting upp mot en kul kväll på krogen och en hanterbar flirt. Hon vet hur hon ska sköta både män och jobbet på reklambyrå för att få det hon vill. Men så dyker Jesper upp och livet trasslar till sig rejält.

Samtidigt som Josefine kämpar med att få rätsida på kärlekslivet är hennes syster Emelie lyckligt gift och bor med familjen i ett stort hus i den fina förorten. Josefine tror inte en sekund på att man, barn och villa detsamma som lycka, men Emelie verkar vara nöjd. Ända tills den dag hon av misstag läser ett sms som hon definitivt inte borde se. Från den stunden vänds även Emilies tillvaro upp och ner och hon tvingas omvärdera både livet och kärleken.

Har tidigare tipsat om Stella och Sebastian och På grund av Leon, så nu tog jag den sista av hennes böcker.


2010-01-06 @ 14:11:00 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Vad varje svensk bör veta

Vad varje svensk bör veta är en enkel väg till allmänbildningen. Du väljer själv hur du vill lägga ditt eget pussel av kunskaper. Samtidigt erbjuder boken underhållande läsning med mängder av aha-upplevelser. Och boken är lika mycket ett sällskapsspel: hur allmänbildad är du? Vad vet egentligen dina vänner, barn, föräldrar?

Vad är det du behöver veta om Strindberg, Kleopatra, kubism, friidrott och relativitetsteorin? Vem sa ”Japaner, japaner, överallt japaner” och vem utbrast ”Putäll på er, grevar och baroner!” Hur många Wimbledon vann Björn Borg och vem målade Sixtinska kapellets tak?

Boken har 21 kapitel med allt du behöver veta – från historia och politik över exempelvis konst och arkitektur, litteratur, teater och film till teknik och sport. Vad varje svensk bör veta har mer än 2 000 illustrationer som visar viktiga händelser, platser, konstverk, uppfinningar, idrottsbragder, människor och mycket mer. De är inte minst viktiga eftersom en viss målning eller ett bestämt foto ofta är en del av allmänbildningen.

Vad varje svensk bör veta utkom första gången 1991 och har sedan dess givits ut i flera upplagor. Nu fullständigt reviderad och genomillustrerad i färg. Huvudredaktörer är Thomas Magnusson och Peter A. Sjögren.

  • 21 kapitel och 656 sidor.

  • Mer än 2 000 foton, kartor, teckningar, målningar m.m.

  • Hundratals informationsrutor lyfter fram fakta.

  • Sportcitat, historiska citat och litterära citat.
  • Jättekul bok att ha i hyllan, brukar alltid vara bra pris på den när det är bokrea. Perfekt underlag till frågesport, och billigare än ett TP, dock behöver man själv tänka ut regler, men det är bara en fråga om vilja.

    Nu ska jag se hur det går för Sölve (Isfolket)

    Kram


    2010-01-05 @ 15:33:42 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



    Ängeln på sjunde trappsteget

    ''När jag ser tillbaka på min barndom förundrar det mig att jag klarade mig igenom den med livet i behåll. Det var naturligtvis en eländig barndom: en lycklig barndom är knappast värd något intresse. Värre än en normal eländig barndom är den irländska eländiga barndomen, och än värre är den eländiga irländska katolska barndomen.'' Frank McCourt gör här en sensationell debut med en självbiografisk roman om sin irländska barndom. Han föddes 1930 av irländska föräldrar i New York och tillbringade där sina första fyra levnadsår, innan familjen av släkten förpassades tillbaka till Irland och Limerick. Han växer upp i ofattbar fattigdom och misär, men om detta berättar han med en sådan värme och humor att man som läsare blir helt förtrollad och man beundrar denne lille överlevares förmåga att njuta av de lyckliga stunderna i livet. För ''Ängeln på sjunde trappsteget'' belönades Frank McCourt bl a med Pulitzer-priset, National Book Critics Circle Award och de amerikanska bokhandlarnas främsta pris.

    Detta är en av de första böcker som jag kan komma i håg att jag läste som ungdom, och som verkligen grep tag i mig, har läst den ett par 3 ggr och tycker fortfarande att den är lika bra.
    Även filmen är bra, men återigen inte lika bra som boken.


    2010-01-04 @ 08:25:06 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



    Med hjärtat som vapen

    Julia föddes som dotter till svenska invandare i Amerika. Hon växte upp under första världskriget, öppen och glad, men redan som barn följde hon instinkten och gick sin egen väg. Tidigt blev hon varse att kärleken och passionen kunde balansera på linan mellan liv och död.

    Sjutton år gammal flyttar Julia till en badort vid Stillahavskusten, där hon får plats som barnflicka. Så småningom får hon hjälpa till i familjens konditori, och det är här hon kommer att möta de olika människor som får en avgörande betydelse i hennes liv: Frank och Maria i bageriet, fönsterputsaren Marlon, biografägaren Leonard, Jacob målare och hans son Bill, och Harry, den berömde statsmannen, som skulle ge Julia en stor gåva.



    Såg stjärnorna på slottet i går, och då var det Björn ranelids dag, så därför fick han bli dagens författare. Valde denna av hans böcker för att den bra, men kommer säkert att läsa något annat av honom också.


    2010-01-03 @ 15:57:06 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



    Finns inte på kartan

    Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

    Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

    När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

    Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.

    Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.

    Detta verkar vara en en både kul och intressant roman, som säkert kommer att hamna i min bokhylla.

    Hoppas att det nya året varit bra hittills.


    2010-01-02 @ 12:09:12 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



    Drottningoffret

    Elizabeth Meyer är ordförande för de danska socialdemokraterna och har en stor uppgift: att vinna det nära förestående valet. Med sin långa erfarenhet av dansk och internationell politik vet hon att politiken har ett pris och oroar sig inte för hotet från muslimska fundamentalister, trots att hon anses behöva livvakter. För Meyer vet att en långt farligare fiende kan sätta stopp för hennes ambitioner. Det är tre år sedan hon fick beskedet att hon lider av en ärftlig demenssjukdom. Inte ens Kjell, hennes älskade, har fått veta.

    Elizabeth Meyer för en kapplöpning med tiden. Hon måste nå sitt mål innan sjukdomen avslöjas och hon måste se till att Charlotte Damgaard, kronprinsessan, är beredd att ta över. Charlotte är osäker ? hon har just fått ett fint erbjudande om civilt jobb och hon vill också få mer tid med Thomas och barnen. Men kan hon svika Meyer? Hur stark är hennes längtan efter makt? Och är hon beredd att betala priset?

    Elizabeth Meyer är inte den enda som har en hemlig dagordning för Danmarks framtid. En kvinnlig tjänsteman på skattemyndigheten blir avskedad, en demonstration urartar, polisen utreder ett överfall på en ung invandrarpojke och anar inte att de är något mycket större på spåren?

    Detta blev årets första boktips.
    Enjoy!


    2010-01-01 @ 19:57:45 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



    Bara 29 kvar

    Nytt år, o det inleder jag med att börja läsa del 19 på jobb. Tur att jag var förutsåg att jag skulle läsa ut del 18, så att nr 19 bara låg i väskan o väntade ; )


    2010-01-01 @ 00:34:56 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()