Nästa inköp

Mitt nästa inköp vad det gäller böcker kommer att bli följande:

Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet.

Det är svårt att få skrivro när Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i väggar för att hitta läckan. Förlaget ligger på inför lanseringen av boken samtidigt som pojkvännen Fredrik, tv-chef och svärmorsdröm, tycker att det är dags att de gör slag i saken och flyttar ihop. Skrivandet går allt trögare och när en serie oväntade händelser inträffar, och media får nys om saken, blir situationen ohållbar.

När det blåser som värst kring Stella faller illusionen om det liv hon byggt upp, och det visar sig hur ensam hon i själva verket är. Föräldrarna har aldrig förstått varför hon slösar bort sin begåvning på att skriva simpla underhållningsromaner, vännerna har svikit i samma takt som hennes framgång har växt och förlaget är bara intresserade av att få ut så mycket som möjligt av sin kassako. Den enda som ser hur hon egentligen mår är Johnny, hantverkaren som råkat kliva in i hennes liv precis när allt börjar rasa.

Kajsa Ingemarssons nya bok Bara vanligt vatten rör sig i förlagsvärlden och är en träffsäker, humoristisk och driven skildring av framgångens baksida. Men det är också ett varmt porträtt av en kvinna som tvingas söka sig bortanför sina invanda föreställningar om livet för att finna lyckan.

Men först ska jag läsa klart Malin på Granlunda innan det blir detta inköp.


2010-07-25 @ 12:15:04 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Supernova

Lisa kommer från Dalarna och blir den första i familjen att flytta till storstaden och studera på högskola. Och hon gör det med besked. Lisa går ut från Handelshögskolan i Stockholm med högsta betyg och gedigen kunskap om hur man skriver ett sexigt CV. Ändå kan hon inte tro att det är sant. Hon har precis fått drömjobbet hos den mest prestigefyllda konsultfirman i hela världen.

Lisa har mycket att lära på jobbet. Men så är hon duktig också. En av de bästa. Hon tjänar stora pengar och vänjer sig vid att köpa märkeskläder, äta på lyxkrogar och åka taxi överallt. Hon vågar ta för sig och livet leker.

Tjejkompisarna börjar dock reagera lite märkligt. Varför surar de? Bara för att hon råkat glömma någon födelsedag eller för att hon kommer lite sent ibland?

Dessutom är de alltför misstänksamt inställda till M. Lisa vet att det inte är helt passande. Han är en av de högsta cheferna. Och gift. Men hon och han är ju som gjorda för varandra. Och hon har aldrig tidigare upplevt en liknande kärlekshistoria ...

Livet snurrar på allt fortare för Lisa. Och någonstans mellan transatlantiska flygresor och hemliga möten med M börjar hon tvivla på om det höga tempot är värt sitt pris. Supernova är en fräck, spännande och romantisk roman som både underhåller och väcker viktiga frågor om framgångens pris, jakten på bekräftelse och passion som förblindar. Och vad gör man om man vaknar en dag och inte längre vet vem man är?


2010-07-23 @ 11:29:33 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Diamanter är för evigt

Tre kvinnor runt trettio utmanar varandra i en fartfylld och lustfylld kamp där utgången inte riktigt blir den förväntade.

I New York är tre kvinnor runt trettio bästa vänner: Leigh - en bokförläggare med en besvärlig stjärnförfattare på halsen och den perfekta pojkvännen, Adriana - vacker och omsvärmad jetsettjej med dyra vanor och brasilianskt ursprung, och Emmy - nyligen dumpad av en hopplös pojkvän men med nytt restaurangjobb där hon får besöka främmande länder.

Leigh och Adriana slår vad med Emmy; det kommande året ska hon ha ett one night stand på varje ny kontinent hon besöker. Adrianas motlöfte blir att hon ska ha ett monogamt och seriöst förhållande innan året är slut, men Leigh slipper löften - hon lever ju redan det perfekta livet. Men innan året är slut kan flera roller ha kastats om

En snabb och kul roman helt i stil med Djävulen bär Prada och bättre än Alla var där. Sympatiska karaktärer, coola miljöer och roliga vändningar, trots viss förutsägbarhet (men det hör ju på sätt och vis till genren). Underhållning på hög nivå!


2010-07-23 @ 11:24:57 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Chick lit : boktips om kvinnor, karriär och kärlek

Asfalt och höga klackar, Kvinnor i karriären, Föräldraskap, Byta liv, Familj och vänner, Med män i fokus, Chick Flicks - på bio och tv är några av ämnesrubrikerna i den här boken med temagrupperade och kommenterade tips på chick lit-böcker. Genren är populär och utgivningen har växt och expanderat och börjar bli svår att överblicka - idag är det inte enbart översatta titlar som ges ut utan också många svenska författare skriver chick lit eller i närliggande genrer.

Med hjälp av boken kan läsaren själv orientera sig i genren och upptäcka nya läsfavoriter och bibliotekspersonalen få hjälp att rekommendera bra och läsvärda titlar till låntagare som har läst det mesta. I boken ?nns ca 150 boktips med rejäla kommentarer som ger en god bild av boken utan att avslöja alltför mycket av innehållet och förstöra läsnöjet.

För kommentarer och bokurval står Eva Georgson, bibliotekarie vid Klintehamns bibliotek på Gotland.

Detta verkar som en kul bok att blada upp sin vanliga läsning med.


2010-07-23 @ 11:20:01 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Modellsommar av Paulina Porizkova

Efter den sovjetiska invasionen 1968 flyttade Paulina Porizkovas föräldrar från Tjeckoslovakien till Lund. De lämnade treåriga Paulina hos hennes mormor och först tio år senare fick hon tillåtelse att komma till familjen i Sverige.

Så småningom kom Paulinas liv att förändras från en tillvaro som tanig tonåring, utsatt för förakt och glåpord, till firad modell i Paris, innan hennes klasskamrater ens hade tagit studenten.

I Modellsommar får vi lära känna Jirina Radovanovicova, en femtonårig svensk tjej vars extremt invecklade namn passar perfekt ihop med hennes minst lika invecklade värld. Delvis på grund av sina ”kommunistföräldrar”, en frånvarande pappa och en nyckfull och okänslig tjeckisk mamma, har Jirina blivit skolans mobbingoffer. Till hennes stora förvåning och glädje – och klasskamraternas stora förtret – blir hon utvald av en modellagentur att jobba i Paris på sommaren. Hon bor hemma hos modellagenturens ägare, där hon ständigt får sin kropp utvärderad och utsätts för suktande fotografer och spydiga modellkollegor.

Genom Jirinas underbart skarpa och ofta naiva iakttagelser får läsaren inblick i en industri där glamouren som visas upp på modemagasinens högblanka sidor föregås av kränkningar, svett och beräknande dubbelspel. Men till och med när Jirinas tävlingsinstinkt vaknar på allvar och hon ställs inför beslut som ingen tonåring borde tvingas ta förblir hon en mycket charmerande och trovärdig hjältinna.

Jirinas historia är så charmigt, naturligt och träffsäkert skriven att det inte råder några tvivel om att den har sin upprinnelse i verkliga upplevelser, och Modellsommar är både en skickligt skriven debutroman och ett ovanligt initierat besök bakom kulisserna i en värld som många drömmer om, men få känner till på riktigt.


2010-07-23 @ 11:10:55 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fånge i Hundpalatset av Martina Haag

Fånge i Hundpalatset ger dig svar på livets stora gåtor, som till exempel hur man mår om man mölar i sig ett kilo kött och en liten, liten bit majskolv, och vad man ska göra om man känner att man måste smygoperera sin man inne i huvudet. Och hur det var att vara mamma på neandertaltiden och hur man känner sig när man strippar framför självaste prins Daniel.

Varför gömmer sig Martina i mörkret när det ringer på hennes ytterdörr? Och vad betyder egentligen ekobrottsling? Och vad är det som bor nere i källaren hemma hos familjen Haag? Varför brinner det på hotellet när familjen Haag semesterar? Och vem är det egentligen som bestämmer över alla i Hundpalatset?

Fånge i Hundpalatset är Martinas femte bok och innehåller både nyskrivna krönikor och tidigare publicerat material från Aftonbladet och mama. Martinas böcker har hittills sålt i över 500 000 exemplar.


2010-07-23 @ 11:07:33 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lite boktips

Tänkte bjuda på lite boktips i dag.
Hittade en länk på Adlibris om ny chicklitt, så jag tänkte tipsa om några av dem.

Hoppas ni får en trevlig helg!


2010-07-23 @ 10:59:16 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lugn dag på jobbet

Det verkar bli lugnt på jobb, o då kan man sitta o läsa mellan samtalen, skönt.
Sånt som man bara kan göra på helgen, så del 15 av Malin på Granlunda blir definitivt påbörjad i dag.
Tur man har lite minne på morgonen så man får de med sig.

Hoppas ni har haft/kommer att ha en trevlig helg, o att ni sluppit att jobba.
En annan har inte ledig dag förrän onsdag.
O 17 arnetsdagar kvar till semestern med i dag.

Kram


2010-07-18 @ 08:20:13 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Läst 3300 sidor

och har nu lika många kvar ungerfär, har läst hälften och har hälften kvar av malin på Granlunda.
Jag tippar att de är slut innan semestern börjar, så då får jag ha ett annat läsprojekt.

Hur går det med ert sommarläsande?



2010-07-12 @ 09:43:44 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



10 delar av Malin på Grandlunda

Nu är de första 10 delarna utlästa, och det är bra, riktigt bra, Nu i del 10 hoppade man fram ett par år och barnen börjar bli stora, vilket var bra, och det var även en bra knorr i slutet. Så jag är glad att jag fick med mig del 11 till jobbet, så jag slipper vänta på fortsättningen tills jag kommer hem.

Dock är det samma sak här som Isfolket, alla delar är inte lika bra, men alla har sin poäng för att föra handlingen framåt.

Så nu ser jag fram emot resterande 16 delar.

Ha det underbart i solskenet.


2010-07-04 @ 07:05:02 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()