Lite utlästa böcker

Har på senaste tiden läst ut ett par böcker som jag tänkte tycka lite om

Nummer ett är Bara vanligt vatten av Kajsa Ingmarsson
Helt okej, lagom förströelse, hade inte behövt vara riktigt så lång som den är. Stort plus att hon väver två berättelser i en.

Nummer två är Babysug av Sinaéd Moriarty
Väldigt humoristisk och med en del jobbiga inslag, lättläst!

Nummer 3 är Bedragen Katerina Janouch
Är första boken som jag läser av henne. Har haft denna stående i bokhyllan länge, men inte läst den förrän Malin lånat den och gillade den. Sagt o gjort, läste ut den häromdagen. Tror inte jag är lika tagen av den som Malin (tur alla är olika), men man vill ändå veta slutet, då detta är en del i en serie. Helt okej, o ska köpa de andra böcker i serien en dag o ser hur det går.


2010-09-28 @ 10:16:52 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Vinteräpplen av Josefin Sundström

Gripande släktskildring

I generationer har kvinnorna i Tovas släkt plågats av odugliga och ibland misshandlande män. Fattigdom, våld och sprit tillhör vardagen. På den lilla ön utanför Kaskö i Österbotten är havet ständigt närvarande, som en livgivande kraft men också som ett hinder mot omvärlden.

Tova och de två barnen är på flykt i natten. En gång var hon lycklig och förälskad och livet låg framför henne. Men det dröjde inte länge förrän mannen visade en annan sida. Han började dricka alltmer och han misshandlade henne fysiskt och psykiskt. Till slut förstod Tova att hon måste ge sig av om hon och barnen skulle överleva.

Hennes egen mamma Mari fick aldrig chansen till ett eget liv. Hon var inte något önskat barn, hon misslyckades i skolan och ansågs enfaldig. Hårt arbete i hushållet, ansåg man, var det enda hon dög till. När hon födde Tova utanför äktenskapet blev hon för all framtid fast i det kärlekslösa och påvra föräldrahemmet, där hennes mor, en förhärdad torparkvinna som fött sju barn, styrde med järnhand.

Men hos Tova finns kraften att bryta upp från ett destruktivt liv. Med hjälp av en väninna går färden till Helsingfors. Mot Sverige. Mot framtiden.

En gripande roman med självbiografisk grund. Om tre kvinnors öden, om att bryta en ond cirkel och återfå makten över sitt eget liv.


2010-09-18 @ 11:51:29 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kriget är slut

När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.

Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.

Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.

Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.


2010-09-18 @ 11:49:21 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



En bok utanför pocketfodralet

Den bok som inte ligger i pocketfodralet med väl på nattygsbordet är just nu Bara vanligt vatten.
Än så länge bra, har ca 200 sidor kvar, så man väntar på en liten knorr som gör det hela ännu bättre!



2010-09-14 @ 15:41:00 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



I brevlådan i dag

kom avin från Adlibris, så det blir till att hämta paket, har även en från HM också som jag passar på att hämta.
Inte för att det har ett dugg med bokbloggen att göra, men att hämta paket är alltid kul oavsett vem som är avsändren.

Så nu har jag lite grann att välja på i bokhyllan när även dessa kommit.


2010-09-14 @ 15:38:29 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



I brevlådan i går

kom månadens bok från Pocketklubben, minndes dock inte att jag tog denna, men det verka bra. Jaa har väl som vanligt tagit en o tänkt att det måste jag ha, o när jag loggat ut glömt lika fort igen.

När ingen annan ser av Duncan Fairhurst

En sann berättelse om en ung pojke som blev sviken av den person han älskade allra mest - sin far.


Från det att Duncan var fyra år blev han utnyttjad av sin pappa. En fruktansvärd hemlighet som han bar på sina små axlar. Uppvuxen i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far.

Övergreppen pågick i tio års tid och satte djupa sår i den unga själen. Sår som ledde Duncan in i missbruk och kriminalitet. När han en dag som vuxen ser sin pappa hand i hand med en liten pojke bestämmer han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Han anmäler sin far för sexuellt utnyttjande av barn.

Det här är hans skakande berättelse om hur han tog tillbaka makten över sitt liv.


2010-09-14 @ 15:36:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



I pockerfodralet just nu...

finns boken Ers kungliga höghet av Danielle Steel.

Ers Kungliga Höghet är en roman som handlar om när två världar möts, och om frihet, ansvar och kärlek.

Prinsessan Christianna är en ung kvinna av sin tid: född i Europa, utbildad i USA och långt mognare än sina tjugotre år. Hennes far, regent i ett europeiskt land, tar sin ledarroll mycket seriöst och han har redan bestämt sig för hur livet för hans enda dotter ska se ut. Ett liv och en roll som allt mer börjar kännas som en tung börda för Christianna. För hennes fyra år på college i Kalifornien har gjort henne medveten om världen utanför hennes fars slott. Hon ser vad svält, sjukdomar, fattigdom och naturkatastrofer gör mot människor och hon kan inte längre blunda för det.

Besluten att göra en insats, övertalar hon sin far att få börja jobba som volontär för Röda Korset. Hon placeras i Eritrea vid gränsen mot Etiopien. Ett av världens fattigaste länder och hårt drabbat av svält, AIDS och politisk oro. Detta blir omvälvande för Christianna och en tid med drastiska förändringar och spännande upptäckter tar sin början.

Måste även bara flika in att kvinnan har skrivit hur mkt böcker som helt, detta är nummer 68, samt att hon ändå uppfostrart 9 barn!
Tror hennes dygn har flera timmar än mitt!


2010-09-04 @ 19:06:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bokfestival del 2

Kl 10.00 begav jag mig ner på stan för att börja min jakt efter böckerna.
Visste inte vad jag var på jakt efter så jag var öppen för allt.

Fick napp direkt, på första bordet låg den där, en fin stor sagobok med sagor av bla HC Andersen och Bröderna Grimm.
Pris 20 kr!

Gick vidare o kollade, men många säljer samma o sånt som man redan har läst, men jag kollade vidare.

Fick 2 napp till Bara vanligt vatten av Kajsa Ingmarsson för 10 kr, den har inte varit ute så länge i pocket,så den kunde man inte bara gå förbi.
O på bordet brevid låg Dyngkåt och hur helig som helst, även den ganska ny o bara en tia för den också.

Så dett var mina fynd 3 böcker för 40 kr.

Gav Dyngkåt.... till Malin, o tur var det, eftersom jag nu fått hjälp med ny design, så gjorde hon inte den helt gratis!

Kram


2010-09-04 @ 19:01:32 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ny design

Kolla in min nya tjusiga design!

Mera lättläst o mysig!

Tack för hjälpen Malin!




2010-09-04 @ 18:54:53 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Bokfestival

I morgon, lördag, är det en kul dag.
Då ska jag gå och botanisera bland bokborden på gågatorna i stan. Hoppas att jag kan fynda.

Har stått själv och sålt två år i rad, men hoppar i år, utan kollar in i stället, men nästa år ska jag definitivt stå igen!

Kommer lägga upp här om jag hittar något spännande. Passar bra med bokloppis nu när Malin på Granlunda är slut.

Hoppas ni får en skön helg!


2010-09-03 @ 12:52:56 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bok 2: En ren skandal

Elizabeth och Simon Beaumont tycks ha allt. Hon är en framgångsrik karriärkvinna, chef för en annonsbyrå - han är en karismatisk, mäktig och rik bankman. Tillsammans har de tre barn. Han avgudar kvinnor och kvinnor dyrkar honom, vilket ses med oblida ögon av Elizabeth. Hon älskar honom - men kan hon förlåta att han sårat hennes känslor?

     Runt Simon och Elizabeth växer ett rikt och myllrande persongalleri fram. Och när 80-talets största ekonomiska katastrof är ett faktum reagerar alla på olika sätt. För Nigel Cooper är det förfärligt. Men än värre är att hans unga hustru Lucinda är på väg in i en kärleksaffär med den charmige uppkomlingen Boy. Excentriska Flora Fielding är upprörd. Hon kämpar för att behålla sina hästar och godset som ägts av familjen i generationer. Men hon har också andra problem - ende sonen Rickard som är lärare och saknar ambitioner sätter sitt äktenskap på spel. Hans hustru Debbie, som tycker svärmor är snobbig, har en hemlig kärleksaffär med journalisten Jo Strickland. Och för Jo, reporter på en ekonomisk tidskrift, är detta helt enkelt en bra story?

      Många mister egendom, anseende och relationer. Familjer splittras. Några dukar under för påfrestningen, andra går stärkta ur krisen.

En ren skandal är berättelsen om det glittrande 80-talets sista dagar och en ekonomisk skandal som drabbade tusentals. Det här är fartfylld underhållning av bästa märke. Penny Vincenzis oförlikneliga berättarkonst drar in läsaren från första sidan i en romantisk, spännande och engagerande historia.


2010-09-02 @ 11:33:59 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bok 1: Fri som fågeln

Telefonsamtalet kom en snöig decembereftermiddag. Kate var säker på att det var Joe, hennes livs kärlek och tvillingsjäl, sedan trettiofyra år.

Men det blev ett telefonsamtal som hon aldrig hade väntat sig eller velat ha - Joe var död. Alltmedan snön faller ner utanför fönstret, tänker Kate tillbaka på den tid de har haft tillsammans och på den kärlek som alltid fört dem samman även när ödet har velat annorlunda.

Detta är en  kärleksroman, där vi får följa Kate och Joe under tre decennier med början från världskriget.

Kate är då en naiv sjuttonårig debutant från östkusten och Joe en tolv år äldre erkänd flygare. De är som trollbundna av varandra, men allt eftersom tiden går inser Kate att Joe bara har en enda stor kärlek i livet - inte Kate - utan hans älskade flygplan.

Finns det då plats för Kate i Joes liv?


2010-09-02 @ 11:30:41 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()



Tips

Just nu har Adlibris 2 pocket för 59 kr på utvalda titlar, gå gärna in o kika, för det ska jag göra.
Återkommer om det blir något beställt!

Kram


2010-09-02 @ 11:27:36 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()