Gårdagen

Fint väder i går med, så det var på med Easytonesen och sen bege sig till Waldenius v efter lite fikainköp och hämtning av paket till M.
Killarna lekte o käkade, trots att det är så små ser man att de är medvetna om att det finns ngn som är nästan likadan och de känner på varandra o pratar, kul o se vad dessa grabbar kommer göra i framtiden : )


Annars var det besök hos juristen nu när vi köpt hus behövs lite papper o sen stack jag på platsparty, o där handlade jag till CASPER, två nya skedar och en burk som man kan ha bla nan och grötpulver i tex, o när han inte använder det mer kan man säkert ha ngt annat i den typ frukt eller ngt!

Nu väntar jag på att casper ska vila en stund så jag kan gå o duscha innan vi beger oss ut på stan o sen till tivoliparken för att mata ankorna!


2011-04-29 @ 08:18:23 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Missade ögonblick

Casper vände sig från rygg till mage för första gången i onsdags, och då missade jag det för jag diskade medan han låg på sitt täcke o lekte.
I går när vi va hos M, A & W så gjorde han inte ens tendens att lägga sig på sidan en gång och då var jag där i närheten hela tiden.
O nu i morse likadant som i onsdags han vänder sig när jag inte är i rummet, men nu har jag sett, typ 5 gången gillt.
Men lika bra o vänja sig nu när man börjar jobba så kommer man inte att finnas där alltid, men André får ta del av dessa ögonblick i stället och det är med viktigt att de får dela vikiga ögonblick tillsammans.


2011-04-29 @ 08:08:35 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Jessica promenerar

Denna veckan är sista veckan som jag är hemma, hela veckan. From nästa vecka kommer vi dela på vecka, och jag ska jobba på mpndagar och fredagar. Är med lite blandade känslor, men det löser sig säkert, ska passa på o njuta av både min son och vädret.

Ironiskt nog är detta veckan väldigt tom för att vara en mamma o cappe vecka: fredag fika med marie, o tuppuwereparty på torsdag kväll, annars är det tomt i kalendern : ) synd att man ska lära sig o ta det lugnt sista veckan man är hemma : )

Dagen hittills har vi varit ute hela dagen, jag köpte mig ett par easytones, grymt sköna skor, så nu blir det mkt powerwalks framöver, både med o utan casper. Tog en tur inom Maxi o köpte lite till kvällsmaten o lite mat till Casper. han har börjar äta ganska stora portioner nu så burkarna varar typ en, max två måltider.

I går var vi ute i huset och mätte lite, o jag ville verkligen inte åka därifrån, känns bättre o bättre för var gångh man är där, o på vägen hem bubblade huvudet av idéer som jag vill göra!


2011-04-26 @ 13:54:47 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bilder

 Ny outfit till mamsen

 Tygkasse och en ny bok från Akademibokhandeln

 Nya kortärmade pyjamasar, o en cool nappflaska

 Fynden M gjorde till mig i Ullared, den vita muminbodyn fanns i påskägget från W o A

 Påskpresent till mamma o pappa från Casper ; )


2011-04-23 @ 15:31:07 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Glad shopping

Känns nästan mer som vi shoppat än firat påsk, men kul har vi haft hittills.

I torsdags var vi först hos M, W och A, bytte påskpresenter, fick mumsig fika och hämtade sakerna som M varit gullig och köpt åt mig i Ullared.
På kvällen bjöd mamma & pappa på middag ute på Rosegarden för att fira att lillebror fått fast anställning som kock i flottan efter han avslutat sin GMU, så grattis till dig!

I går var det Väla, blev en del shoppat, mest till mig själv faktiskt : ), men så klart lite till prinsen med.
Sen på kvällen kom Åsa, blev snack med mamma o pappa o lillebror bjöd på god middag, sen Så ska det låta o lite snack. O så klart så tog Åsa lite nya bilder till oss.

I dag har jag haft lite egentid, blev en snabb fika med Marie på Duvanders, och vad som händer i kväll o resten av påsken är ganska öppet fram till måndag eftermiddag, då ska vi ut till huset o mäta lite, bla till soffa och hur mkt tapet vi behöver till Caspers rum.

Vill även bara säga att min lattebebis är så smidig att ha med sig, i går var han hur snäll som helst på Väla, ligger i sin vagn och leker om han är vaken, eller sover, åt fint och satt i matstol och lekte medan jag o brossan åt, tur att killen är cafe och affärsvan så han klarar även stora shoppingcenter : )


2011-04-23 @ 15:23:52 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lilla barnkammarboken: sju sagor

Köpte denna till Casper i dag.

Han fick rim och ramsor i doppresent, och godnattsagor i julklapp så han får även denna i påskpresent.
Så här står det på Bokus om boken:

I "Lilla barnkammarboken: 7 små sagor" hittar du de mest omtyckta klassiska sagorna som "Rödluvan", "Hans och Greta", "Bockarna Bruse" och "Guldlock och de tre björnarna". Alla rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Med boken följer en skiva där etablerade artister och skådespelare läser några av sagorna från boken.

Lilla barnkammarboken - ny serie i mindre format och omfång, men med samma höga kvalitet som de älskade Barnkammarböckerna. Hittills har utkommt: "Godnattvisor" och "Rim och ramsor för händer, fötter och kropp".

Sagor på cd-skivan:
1. Bockarna Bruse - Tomas Bolme
2. De tre små grisarna - Sharon Dyall
3. Rödluvan - Tomas Bolme
4. Vanten - Magnus Carlsson
5. Hans och Greta - Magnus Carlsson
6. Sagan om den tjocka feta pannkakan - Sharon Dyall
7. Guldlock och de tre björnarna - Tomas Bolme

 

 Lilla barnkammarboken : Sju små sagor (inbunden)

 

 


2011-04-20 @ 20:55:51 Permalink Dagens boktips Kommentarer (1) Trackbacks ()



Påskpåsar

har en lite fundering, varför är "presentförpackningen" som man ska ha till påsk ett ägg.
helt värdelöst att kunna slå in något kul i dom, så jag har gjort påskpåsar till W och A i stället, hoppas de duger. är inte den mest kreativa eller tålmodiga personen som går i ett par skor : )

annars har dagarna rullat på, i går var det bvc och spruta, så nu väger "lillkillen" 8290 g och är 64,5 cm lång. gick bra och ta spruta så han fick en present av sin mamma & pappa. valet blev en sådan här:

Lamaze, Pirat Bläckfisktill vagnen, känns lite "b" och ha biet som man får av libero på sittvagnen.

i dag har feber slagit till lite, men inte så mkt som tur är, så vi gjorde lite ärende på stan, slutförde innehållet i W och A påsar samt köpte en födelsedagspresent till mamman deras, och detta ska leveraras i morgon.

så som avslut på detta inlägg: grattis malin på din twenty-something birthday ; )

kram


2011-04-20 @ 17:18:36 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Till Casper från gamlafarmor

 Från Lindex

           samt en helgrön också, från Kappahl


2011-04-18 @ 20:21:49 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Inköp till huset

Har mest blivit plock ännu så länge:
Gardiner till stora rummet samt sovrummet
Prydnadskuddar till soffan
Nya handdukar och badlakan, både till oss och till lilla prinsen
Gardintyg, lite 50 tal retro känsla, antingen blir det tavlor eller gardinkappor till köket

Tanken är att inredningen ska gå i svart, vitt och grått, med rött som accentfärg

I morgon kanske vi sticker till Bromölla möbelaffär och kollar på nya köksmöbler och ny kökslampa, det beror lite på vädret samt hur långt André kommit i garaget.

Säg till om nu vill ha bilder på inköpet, så kanske de kommer upp; )



2011-04-16 @ 20:42:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Påskpojke

I dag har Casoer varit påskpojke hos gamlafarmor, hon fick lite kort från dopet och marsipanägg, så hon har lite o mumsa på i påsk.
Vi fick även lunch o fika inna vi tog bussen hem igen.
Sen har Casper sovit nästan hela eftermiddagen, veckans tidiga mornar har tagit ut sin rätt, o nu sover han sen en timme tillbaka för natten, och jag ska ägna mig åt min bok igen.

Kram


2011-04-16 @ 20:38:13 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Läses just nu

Att älska som en porrstjärna av Jenna Jameson

En förtvivlad, vidrig, ärlig och vansinnigt vacker berättelse om hur Jenna Jameson blev det största namnet i porrindustrins historia. Boken är en tragisk och triumferande uppväxthistoria, en freakig och lustig sexlek, och en anmärkningsvärd avhandling om kvinnlig styrka - allt i ett.

I Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider.

Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider.



2011-04-16 @ 20:34:18 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bilderna som utlovats

 Tröja till mamman, måste ha ngt nytt första dagen på jobbet : )

 Keps till Csaper, hoppas på o kunna skippa mössan snart!

 Strumpor, som man inte kan få för många av

 Täcket från Britt-Marie.


2011-04-14 @ 20:36:07 Permalink Dagens bild Kommentarer (0) Trackbacks ()



Två fulla dagar

Onsdag och torsdag har varit fullspäckade : )

I går var det:
frukost med mormor/mamma
fika med Åsa
kolla dopbilderna som Åsa tagit
framkalla dom bilderna
shopping (ovanligt NOT, köpte bla innehållet i W & A påskägg)
försökte köra automatare, gick inge bra, har inte suttit bakom ratten sen casper föddes : )
 o säkert en del som jag glömt bort, närminnet är på en guppys nivå : )

I dag var det först Maxi, bestämde mig i morse för att nu när Casper blir 5 mån, måste han börja vänja sig vid att inte få nan när vi är i väg utan annat mellanmål som joggi eller ngt annat, så det blev inköpt en ny sked till honom ,engångshaklappar, och en plastburk som jag kan ha de sakerna i så man slipper leta i hela väskan, o om burken skulle gå sönder att inget blir förstört.
Sen tog vi bussen till M & A, där vankades det nybakat scones till frulle, mums!
Blev senare en lektur o promenad när W kommit hem o fått lunch, o sen drog vi till Gittes o köpte tyg till lapptäcke.
Sen hem o plocka lite medan casper lekte lite, sova en stund, ge casper mat, sen gick jag upp till mamma o pappa o fick spagetthi o köttfårssås där och där fanns även en present till Casper från Britt-Marie (en granne från Genvägen), ett ,tror det eller ej, täcke. Men man kan ha två, och de kommer inte bli ett dugg likadana, ni ska få en bild på detta som han fick i dag, samt gårdagens shopping. Dock inte presenterna : )

Hoppas era dagar varit lite lugnare, men man väljer själv hur man ska ha sin tillvaro så jag ska inte gnälla.

Kram på er


2011-04-14 @ 20:30:54 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Mitt drömplagg

har länge spanat på en såndan här:



En Crochet Grandmas Coat, o gärna denna färgen.
Kanske ska unna sig denna efter skattepengarna kommit : )


2011-04-12 @ 14:53:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Seconds

I dag ville min älskling ha mera morotspure än jag lagt upp, så det var bara och gå ut i köket och lägga upp en andra portion : )

Han heter inte Hafström förmingenting : )


2011-04-11 @ 14:35:10 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fadderdag

I vårens soliga dagar har vi varit ute i dag.

Joakim kom med förslaget i går att vi kunde ha en fadderdag i dag. Så det blev en tur med motorcyklarna och Joakim och Casper fixade grillad korv och hade lite tårta med sig från i går.
Vi körde Humleslingan, en tur på ca 5 mil. Underbar tur, men lite blåsigt på hemvägen.

Vi är ganska trötta i dag, o det blir läggdags efter Mästarnas mästare.

Nu har jag ordnat läsning till Er!

Hoppas ni har en bra vecka framför er!

Kramar


2011-04-10 @ 20:18:15 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Malins text

Kära Casper

I dag är der din dopdag och vi har samlats för att vara med dig denna soliga dag.
Vi välkomnar dig till vår gemensakp.

Du har fått vatten på huvudet och det, kära Casper, är en symbol för livet.
Livet är oss alla kärt och verkligen något att hylla. Hipp hipp, hurra!

Casper, du är en gåva som tagit oss med storm. En underbar och liten storm som vi tagit emot med öppna armar och vill ge en massa kärlek till. Såklart även beskydda dig och ge dig befrielse som dopet också handlar om.

Små, små steg är tagna mot en stor framtid.
Vi önskar dig lycka till!


2011-04-10 @ 20:13:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Alla fina presenter : )

 Från Pauli & Tesse

  Fån Lotte, Patrik & Wilmer

 Från Timmy & Tilda

 Från morbror Jocke

 Från Malin, Rille, Wilma & Arvid samt ett paket majskrokar från bara Arvid : )

 Halsband med en berlock med skopionen från Åsa & Andreas

 Bibel från församlingen
 Flagga med gravyr från gamlafarmor

 Från prinsessan Lizzie med familj

 Från morbror Jocke

 Från Elin & Peter

 Från Johan, Sabbe & Lukas

 Från mormor o morfar, samt en Hokus Pokusstol


2011-04-10 @ 20:07:34 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Dagen dop

I går var det så dags och allt gick toppen!
Vi åkte till kyrkan halv 3, o mötte upp Pauli med familj.
Träffade prästen och gick igenom uppgifterna en sista gång och bytte om på Casper.
Sen var det dags för intåg och det kändes och underläppen darrade lite grann, är så stolt och glad över min son att det inte finns ord att beskriva.
Han skötte sig exemplariskt, precis som alla andra barnen i kyrkan!

Väl hemma blev det mat,tårta och paketöppning, sen stack vi till Pauli o Tesse och drack varsin grogg och pratade om dagens händelse.
Vill även speciellt tacka Malin o Rille som stannade kvar och plockade undan och även hjälpte till att flytta tillbaka möbler, samt för deras otroligt fina text i kortet, trots att vi inte delar samma uppfattning om dop så hade Malin skrivit med känsla och respekt för oss och för det valet vi gjort. Sanna vänner!!

Inlägg med paketen kommer strax!



Kram från Casper, Jessica & André


2011-04-10 @ 19:48:00 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



På det sjätte smäller de

I morgon är det äntligen dags. Erik William Casper ska döpas kl 15:00.
Allt är i stort sett klart som kan fixas dagen innan. Så i morgon är det bara lite småfix som strumpor till dopbarnet och strumbyxor o kanske ngt nytt smink till mamman som ska inhandlas.

Men lista i morgon är lång ändå, lillen ska badas och kläs på och förhoppningsvis vill han äta på "rätt" tider också. Allt ska med till kyrkan, skötväska, napp och reservnapp, o naturligtvis så ska Snuttekanin med och få dela denna dagen med oss.
Sen får man fixa med sig själv, och pappa behöver väl med hjälp kan jag tänka mig : )

Så önska oss lycka till i morgon!


2011-04-08 @ 20:36:00 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Dagens post

 

Detta kom med posten i dag, nya sommarkläder från DJ Elit!
Så fina!

Annars tar vi en paus i förberedandet, är bara dukning och hämta tårtor kvar.
Sen i morgon lite småfix som tex köpa strumpbyxor till mig : )


2011-04-08 @ 12:54:43 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ingen mer banan

Casper blev jättehård i magen av banan, så det får vi vänta ett tag till med. Men nu när bajset äntligen kom ut först förstod jag varför han inte varit på så bra humör, han har även sovit en del så han har haft väldigt ont kan jag tänka.

Hittade även ljusstakar till dopet i dag, 8 st plus min kandellaber bör räcka om vi inte ska svettas i hjäl! Men mycket ljus är fint.

När André kommer hem från jobbet ska vi ut på stan igen, ska köpa present till Casper från oss samt hitta en skjorta till honom som han ska ha på sig på dopet, färg och om det blir med eller utan slips får vi se.

Nu ska vi leka vidare!

Kram


2011-04-07 @ 13:02:40 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Smaka banan

Som rubriken säger så fick Casper smaka lite banan till sin gröt i dag, gick väl sådär, men han ska få smaka igen im morgon. Just nu ligger han på golvet och leker med sina saker och uttrycker små glädjetjut.
Så mysigt att se hur han utvecklas och att det nästa händer något nytt varje dag!

Annars så har vi börjat packa flyttlådor, så alla böckerna i bokhyllan är nerpackade samt Andrés whiskey, sen stack jag i väg o köpte fler lådor så vi fortsätter väl med alla filmerna i kväll, och ni som känner oss vet att det och böcker är våra stora intressen så det lär bli en del lådor av det med.

I morgon är det ljusstaksjakt till dopet och så ska vi även träffa Malin o Arvid en sväng och kolla lite på stan.
Så vi får se vad vi hittar, önska oss lycka till!


2011-04-06 @ 17:49:09 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ny mamma

Har i dag varit och hämtat mina nya glasögon, lite ovant, så jag hoppas jag hinner vänja mig ordentligt vid dom innan jag ska börja jobba. Men rikigt kul att kunna se ordentligt igen.
Man fattar inte hur dåligt man ser förrän man får glasögon som passar ens syn. Som tur var hade inte synen ändrats så drastiskt, så det var lite skönt.

Nu ligger o Cappe och vilar efter kvällsgröten och jag ska snart börja laga middag till mig o André. Han är hos frissan nu så han ser vettig ut i kyrkan på lördag (dopzilla igen)!


2011-04-05 @ 17:21:44 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



Frivilligt

I dag kom ännu ett framsteg. Cappe öppnade munnen frivilligt när det var matdags, i dag stod morotspure på menyn och hela portionen som jag lagt upp gick ner. Skönt att även maten börjat lossna.
Gröt har varit favorit innan, men man kan inte bara leva på gröt så det är bra att andra smaker går ner.

Blev även kallad för "dopzilla" i dag, men jag vill bara att allt ska vara perfekt på vår killes stora dag. O med tanke på vem som sa det vet jag om att det var med värme i hjärtat och glimten i ögat.

Kram på er


2011-04-05 @ 13:43:22 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Premiär

En del har hänt sedan jag bloggade sist. Så här får ni ett utdrag:

Köpt hus i Hanaskog
Varit på Hus o hem mässa
Köpt både stort och smått till huset
Åkt motorcykel
Haft dopsamtal med prästen
Fikat med alla möjliga
Lagt in Andrés första pappadagar på Försäkringskassan
Läst ut del 24 på Isfolket

Casper:
Börjat äta gröt på morgonen och ersätter ett mål med det
Invigt sin doppresent av mormor o morfar: en hokus pokus stol i svart och rött
Varit på dejt med Lizze
Börjat byta mellan händerna när han håller leksaker
Vill gärna sitta eller stå
Använt upp sitt första paket med strl 4 blöjor

På lördag är det som sagt dags för dop, och allt ät planerat och klart, nu ska det bara genomföras och hoppas alla blir nöjda.
Snälla mamma/mormor har tagit semester på fredag för att kunna förbereda så mkt som möjligt då samt att lillebror ska försöka komma hem tidigare på permis så han med kan hjälpa till så att en kock övervakar matlagningen : )
Vi har även diskuterat dukning och dekorationer och även hur vi ska vara klädda, jag vill helst att i alla fall jag och andré ska ha något blått på oss. Om vädret blir som det står i lokaltidningen i dag så kommer jag att kunna ha min mörkblå kjol, och andre har väl kanske blå skjorta eller slips.

Nu ska jag läsa en stund och sen sova!
I morgon är det dejt med Arvid, Wilma & Malin : )


2011-04-04 @ 21:11:13 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()