Snart så...

är det dax för Skönheten & Odjuret, ser fram emot eftermiddagen ; )


2011-02-27 @ 11:56:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Stan hela dan

I dag har jag o Cappe varit på stan hela dagen typ, efter frukost gick vi ner och bytte om o sen gav vi oss ut. & som vanligt när man har några spänn extra så hittar man inget.
Blev dock 2 födelsedagspresnter till André, en från mig och en från brossan. Casper ska köpa sin present till pappa senare i veckan.

Blev sen en tripp till apoteket: Inotyol och refiller till Näsfridan, mindre kul med det behövdes.
Sen gick vi i typ alla Kristianstads barnklädesaffärer, hittade en body till Cappe, och 2 pyjamasar som jag INTE köpte, blir kanske att de inhanldas när jag o Marie ev ska på en roadtrip senare i veckan.
Mötte upp brossan, sen gick vi o kolla kläder till honom, hitta inget han heller.

Vidare till Claes Olsson där jag hittade tavlor till Cappes rum, så nu känns det mera pojkigt.

I morgon vet jag inte vad som händer, mest ta det lugnt, ståda o tvätta kan jag tänka mig att det blir iaf.

Nästa vecka är ganska bokad:
Fika med Nina på Barbacka
Mammagrupp
Roadtrip med Marie
O upp på jobb en sväng o ta tag i lite saker

Ha en fortsatt bra lördag.

Kram

Dagens bild:


2011-02-26 @ 19:26:47 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Multitasking

Dagen i dag har gått snabbt & jag har hunnit med en del.
Var i förmiddgs på systemet (fick visa leg, trodde dock jag skulle slippa pga att Cappe var med men icke) vi köpte en flaska vin till mamma och sonderade terrängen till Andrés födelsedag.
Sen bar det av till farmor o där vankades det lunch o fika, sen buss hem, in o handla på domus, laga middag, upp o hälsa på morbro jocke, ner o kolla lets dance, samtidigt som datan är på, tagit middagsdisken i pauserna och plockat undan lite allmänt.
Cappe gillar mer o mer fri lek på golvet än sitt gym så för att man inte ska snubbla får man samla in skrallror och nallar o annat. Tänk sen närhan har en massa lego, bilbanor o annat. Som jag sagt, ett hus snart!!!!

Hoppas ni får en fortsatt bra fredag, och även denna vecka hoppas jag att Alexander Rybak får lämna.

Kram

Dagens bild:


2011-02-25 @ 21:00:25 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



BB=bokrea och bilder

Blev en sväng på stan och rean i dag med. Jag kollade dock läget kl 6:50, affärerna skulle öppna kl 7, men då var det inget folk ute verken vid Bokia eller vid Åhlens, så då tänkte jag att jag lugnar mig tills mormor vaknat och ringer henne så kunde hon ta Cappe medan jag kollade på böcker.

Blev en hel del böcker till Cappe, 8 st pekböcker, den billigaste kostade 7 kr, så det kan man knappt inte motstå hihi. O till mig själv blev det den sista Marian Keyes boken som jag saknade: En förtjusande man. Så nu är det serie med komplett, den fanns inte när jag fyllde år, och jag fick så många andra fina julklappar av André, Casper o resten av familjen att den glömdes bort. Dessutom tycker dom det är lite trist att köpa böcker till mig för de kommer aldrig i håg vad jag har eller vad jag har läst.

Bjuder på bilder på Cappes bokfynd samt kläderna som jag fick i går som ska has på dopet:



    


2011-02-23 @ 17:21:43 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Snö & kallt

Ännu mera snö har kommit, men det gick att ta en promenad ändå. Vi mötte upp mamma vid massagen och sen gick vi en runda på stan, jag fick kläder som jag kan ha på dopet och Cappe fick en ny mössa som sitter på huvudet och inte åker en massa rundor.

I eftermiddag var det mest slapp. O resten av veckan är nu uppbokad, i morgon blir det en lugn dag hemma med lite tvätt, på torsdag blir det träff med Malin o co, o på fredag ska vi till farmor då korten kom i dag så hon kan få dem.

Nu ska jag kolla vidare på Sofias änglar o sen är det sängen.

Kram

Dagens bild:


2011-02-22 @ 20:49:29 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lååååång dag

Denna dagen har faktiskt gått långsamt, annars brukar dagarna rusa i väg. Men vi har tagit det lugnt i dag med. Jag började dagen med städning när Cappe sov efter frukosten. Hann med allt, så det känns bra att han inte blir lidande av att jag behöver städa utan kan ägna mig åt honom.
Sen blev det lite lunch med mamma o Louise, o sen vila på soffan till pappa kom hem.

O nu har vi tv på, jag sitter vid en datan o andré vid en, casper leker i babysittern, o Ullared visas på TV.

Senare i kväll blir det Magnus Betner, om Cappe hinner somna innan kl 22, men det tror jag att han gör, eller så får han ligga o mysa med mig i soffan : )

Dagens bild:


2011-02-21 @ 20:29:14 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bokrea

Som sagt, inte glömma bort bokdelen av bloggen.
Den 23 är det dags för årets bokrea, men tyckte inte det var så mycket i år.
Hittade en bok till André som an ska få när han fyller år och sen blir det några sagoböcker till Casper.

O eftersom lillebror inte är hemma är jag skickebud till honom, han vill ha en kokbok, tro det eller ej, Leif Mannerströms Husmanskonst.



2011-02-20 @ 16:31:00 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lugnt o skönt

Helgen har varit oc är fortfarande lugn o skön.
Vi har mest slappat med även gjort lite nytta, var tex o hängde på låset på Willys i lördags morse när de öppnade kl 8, sen gick vi en sväng på stan för André beövde lite material till sin nya hobby: Airbrush, sen mötte jag o Casper upp pappa o vi tog en promenad. O på kvällen blev det lite middag o mello hos Å o A, Å fixade även med bilder somm vi ska a på kylskåpet i ett program som heter Picasa 3, men kan sätta detaljer på kort, tex fick Casper en krona på sitt huvud på det ena kortet för han är vår prins.

I dag har det bara blivit en långpromenad o lite undanplockning, jag o Casper kör storstädningen i morgon i stället när pappan är på jobbet.
Annars i veckan vet jag inte så mkt som händer: blir kanske att träffa Louise, o så en tripp till farmor om bilderna kommer som jag beställt då hon ska ha några. Nästa söndag är det i alla fall dags att se musikalen Skönheten o Odjuret kl 15, o det är något som jag ser fram emot, har sett alla Emils andra uppsättningar som varit kanon så jag hoppas o tror att han lyckats även denna gången.

Dagens bild:


2011-02-20 @ 16:28:02 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Helgen är nära

Fast jag har det som helg varje dag dock.
I dag vände sig Cappe från mage till rygg, han har inte legat så mkt på mage, och det va kul o se hur han kämpa för att lomma runt, envis som sin far med andra ord.

Annars i dag har det gåtts lite på stan, köpte fler strumpor till Cappe och en platslåda med Bilar på son han kan ha dom i annars far det bara runt i byrålådan tycker jag.
Han fick ha något för att han varit duktig.

Nu är det snart dags för lets dance, hoppas att Alexander Rybak får lämna i kvaäll.

Ha en fortsatt skön fredag o en bra helg : )

Kram

Dagens bild:


2011-02-18 @ 19:52:02 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Fina kläder till fin kille

Casper fick presenter innan i veckan av Sanela, så det får bli dagens bilder

 

Annars i dag har det varit väldigt mycket bilder o film. Jag har beställt förstoringar av kort, tagit kort på Cappe o filmat honom. Det är inte långt kvar innan han vänder sig från mage till rygg ;)
O det skulle man gärna vilja ha förevigat!

Har även äntligen hittat svarta träbokstäver som ska beställas, ska skriva Casper och ha vid hans bilder, 12 cm höga o 39 kr st, inte så jättedyrt ändå.

Nu är det dags för lite mat, o sen är det TV igen o mys i soffan.

Kram på er


2011-02-17 @ 18:40:35 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fika o vill ha

I dag har det varit fika hos Åsa, trevligt som tusan, o vilket fint hus. Ett sånt vill jag med ha. Tom mikro känns fräsch och cool!
Kände extra mycket när vi va där att Cappe ska få växa upp i ett hus med mycket yta och en trädgård.
Men vår tid kommer o vi kommer att kunna ge detta till vår son.

Sedan när vi kom hem så har vi tagit det lugnt, käkat lite middag o myst med pappa.
O om fem minuter så börjar vår Tv-kväll: Cops, Halv åtta hos mig o sen Mästerkock. Vi har blivit iktiga TV nördar sen Casper kom, innan dess kolla vi knappt på TV. Men det är mysigt att sitta hela familjen i soffan o gosa.

Kram på er

Dagens bild:


2011-02-16 @ 18:57:57 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Casper 3 månader

I dag blir älsklingen 3 månader, vid denna tiden för te månaders sen låg jag i sängen med värkar och försökte kolla på ett avsnitt Legend of the seeker med André på datan. Behöver jag skriva att det inte gick så bra ; )

Hur har dessa 3 första månderna som mamma varit:
Omtumlande, dels att lilleman fick kraftig gulsot o låg inne en vecka på neonatalavdelningen innan vi fick komma hem, men också att man nu har ansvar för en liten varelse som litar på en till 100 %.
Tycker själv jag snabbt kommit in i mammarollen, man får hela tiden ligga steget före, tex hela tiden ha en flaska redo så man bara behöver starta mikon, kolla skötväskan innan man ska i väg m.m
O så klart känner man en ny kärlek som man inte känt för någon annan innan, kärleken till ens ban är speciell och fantastisk, och hur mycket jag än älskar André så är det inte alls samma kärlek som jag känner för Casper.
Oro, känner man av mer eller mindre hela tiden: andas han när han sover, är han för varmt eller kallt klädd, han känns varm kan han ha feber m.m.

Hur har Casper varit dessa 3 månader:
Överlag o 9 dagar av 10 är Casper en lugn, snäll o mysig bebis. Visst har han humör och en bestämd vilja, men det ska man ha.
Han har gått från att sova nästan hela dagarna till att vara mera vaken, skratta, le, "prata".
Jag skulle även vilja påstå att han är en social bebis, han kan vara i de flestas famnar och är nöjd med det.
Som BVC sköteskan sa i dag, han är alltid så glad o sprudlande när han kommer, så hon ville helst inte sticka honom för hon visste ju att han inte skulle tycka om det. O det känns skönt att han ses som en glad kille.
O visst gav han ett stot leende till BVC sköteskan nä vi gick.

Bjuder på en exta bild i dag på vår älskling:



2011-02-15 @ 12:43:18 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Aj aj aj

I dag var det dags för BVC: vägning, mätning och de 2 första sprutorna stod på schema.
Vikten var i dag 6400 g och längden 61 cm, växer precis som han ska o ligger mitt på normalkurvan på både längd o vikt. Sen pratade vi lite allmänt om han tex får dricka vatten, sova eller inte sova på kudde, lite om smakportioner samt att även mamman ska vaccinera sig mot röda hund då jag inte är skyddad mot det.

Nu ligger lilleman i sin säng o sover, o mamman ska fortsätta att läsa o kankse med ta sig en middagslur.

Dagens bild blir:


2011-02-15 @ 12:29:55 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Dagens bild

Tänkte from i dag börja med att lägga upp en bild om dagen, det kan vara tex något som är nyinköpt, något vi hittat eller en bild från tex google som kanske sammanfattar dagen bra. Kommer fortfarande att vara restrektiv med bilder på Casper.

Då risken nu minskat för plötslig spädbarnsdöd kommer Casper att få börja sova på kudde from i natt, och då ska det så klart göras i nya lakan.

Så dagens bild blir Cappes nybäddade säng:




2011-02-14 @ 16:41:36 Permalink Dagens bild Kommentarer (1) Trackbacks ()



Helgen som gick o veckan som kommer

Helgen va bra, blev lite äventyr, som vanligt.

I lördes gick jag o bror på stan, då det var hans första permishelg. Hittade en presentill från honom till W, en Hello Kitty ryggsäck, så den tänkte vi att den kan vi inte misslyckas med om vi köper. O så fick lilleman strumpor o ett nytt par jogging i strl 68.
På kvällen åkte jag o cappe till W,A,M & R, blev bjudna på middag, o det va mums, sen lite mello på det, heja Sanna, hoppas hon vinner allt!

I söndags var det besök hos gamlafarmor, så hon fick en alla hjätans dag present, chokladkartong o lotter, varav en med vinst!

Nu i veckan ä det BVC besök, inspektera Åsas hus, o lite annat smått som står på agendan typ tvätta, städa o så.
Gjorde det i dag men det behövs göras en gång till innan veckan ä slut.

Kram


2011-02-14 @ 15:08:09 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Framsteg

I lördags kväll höll lilleman flaskan själv för första gången, trodde mest det va slump, men nu ha han gjort det tre ggr till sen dess!

STOLT MAMMA


2011-02-14 @ 14:59:31 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Filmtips * 2

Inkheart:

Mo (Brendan Fraser) har en sprciell gåva - han kan väcka liv i karaktärer från böcker. En dag väcker han liv i tre karaktärer från "Inkheart" - en saga från medeltiden full med magi och mystik.
För en sån som jag som älskar att läsa, skulle man i bland önska att man haft den gåva som Mo besitter.



Burlesque:

En ung kvinna flyr undan sitt förflutna genom att uppträda på en neo-burlesque klubb i Los Angeles.

The Burlesque Lounge har sett sina bästa dagar och hotas nu av nedläggning. Ägarinnan Tess, en före detta dansös, jagas av skulder och en affärsman som vill köpa klubben. Ali anställs som servitris men hennes ambitioner är att äntra scenen själv. Uppbackad av sina kolleger på klubben lyckas hon uppfylla sina drömmar och hennes liv tar en dramatisk vändning när hon blir klubbens huvudattraktion.

Denna film är lite som Coyote Ugly, väldigt bra tjejfilm


2011-02-14 @ 12:29:44 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Målarfärg

Vi köpte målarfärg innan i veckan o här är lite som den använts till

 Gipsmagen vi gjorde i v 36, ska även på ett grönt sidenband runt om

 Cappes fötter ca 3 mån gammal

Nu ska jag slå in lite presenter till världens bästa 5 åring o plocka fram  Cappes kalasoutfit o packa skötväskan.


2011-02-12 @ 15:29:29 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Klickeliklick

Satt o kolla på HMs hemsida och fyllde på lillemans garderob med följande plagg:








Kommer i början av mars!




2011-02-10 @ 12:10:38 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bok vs film

Nu är EAT PRAY LOVE utläst och även tittad på.

Lite besviken både på boken o filmen, men ändå glad att jag sett/läst. o filmen blir aldig som boken ändå, det kan man tycka att man borde lärt sig vid detta laget.

Ja ja, nu är det gjot! 


2011-02-09 @ 17:41:20 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Hjulen på bussen

snurrar runt,runt, runt!

Lite så känns ens vardag just nu. Dagarna är ganska lika, man vaknar, matar, blöjbyte, kollar tv, går på stan o tar promenader. Men det är skönt ändå, o dagarna går snabbt som tur är!

I dag har Cappe fixat alla hjärtans dag presenter till mormor o morfar. Men hans mamma o pappa fick inget, de får nöja sig med lite god mat o en chokladkartong på måndag.
Vi köpte även färg så vi kan göra avtryck av Cappes fötter till helgen, ska även försöka ge oss på hans händer, men det blir svårare kan jag tänka mig.

Till helgen kommer som dagt morbror Jocke hem, så det blir en del umgås med honom kan jag tänka.

Mamman har även beställt badkläder till sig själv så det kan gås till badhuset också, har tänkt hämta paketet 2 gg i dag men glömt det båda ggr jag va ute, vad säger man om det, minne som en guppy!

Nej, nu är det snart dags att ge lilleman lite mat o sen dags att själv fylla på! André står i köket o lagar mat till oss just nu, blir korv i dag med hemmagjord mos! 

Kram på er  


2011-02-09 @ 17:39:31 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Lördagskväll

Ännu en lång dag till ända. Har varit i Tingsryd med morfar, o inhandlat lite ny hockeyutrustning, sen bar det till gamlafarmor för lite kaffe, sen hem o gosa med pappa.
Sen upp till mormor o  morfar igen för middag och melodifestival. Nu ska jag starx sova, mamma ska nog lägga sig o läsa o pappa ligger o rita på tatueringar tiall sig o mamma.

Har även en rapport från morbror i Karlskrona:
Allt fungerar bra o han trivs, har fått lite nya polare. På tisdag o onsdag ska de ut i skogen o leka av sig, o på fredag kommer han hem, så då ska jag o mamma möta honom på stationen tänkte vi.

Sov gott på er o ha en trevlig söndag i morgon.

Kram Casper


2011-02-05 @ 21:45:57 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



Dagens shopping












2011-02-03 @ 14:23:55 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



I nöd och lust

Ny bok av författaren till succén Lyckan, kärleken och meningenmed livet

I slutet av memoaren Lyckan, kärleken och meningen med livet (Eat, Pray, Love) blev Elizabeth Gilbert förälskad i Felipe, en man född i Brasilien med australiensiskt medborgarskap. De två bestämmer sig för att bo i USA. Båda har genomlidit tidigare fruktansvärda skilsmässor, och de lovar varandra evig trohet och att aldrig, aldrig under några som helst omständigheter gifta sig. Men ödet vill något annat, eller rättare sagt USA regering vill något annat.

När Felipe vid ett tillfälle stoppas vid gränsen ges de ett ultimatum - gift er annars kommer Felipe aldrig mer in i landet. Nu när de är mer eller mindre dömda till äktenskap angriper Gilbert sina rädslor genom att gräva djupt i ämnet genom historisk research, intervjuer och personliga reflektioner. Allt för att bättre förstå vad den här uråldriga institutionen verkligen står för.

En kvick, slagfärdig och intelligent betraktelse över äktenskapet. Också en klarögd hyllning till kärleken med alla konsekvenser som verklig kärlek, i det verkliga livet, innebär.


2011-02-03 @ 14:15:24 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Finns inte på kartan

Charmig roman om kärlek och vänskap av populära journalisten Carin Hjulström

Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.

Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.

Hösten 2010 utkommer uppföljaren, Hitta vilse.


2011-02-03 @ 14:12:02 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Gårdagens köp i bild o lite i ord

   

    

     

Sen blev det även lite till pappan, han fick strumpor, t-shirt, två par pyjamasbyxor o en kofta.
Blev även lite annat plock till Casper: nappar, napphållare, hårborste.
Hittade även födelsedagspresenter till Wilma så nu slipper man oroa sig över det, hoppas att hon blir glad ; )



2011-02-03 @ 14:09:49 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



Effektiv

I dag har jag hunnit med massor:

Städat
Tvättat
Bytt en antal blöjor
Använt näsfrida ännu fler gånger för att kunna hjälpa Cappe att andas under förkylningen
Träffat mamma o snackat skit
Shoppat
Handlat mat
Ätit frukost o lunch
Tagit en promenad
Packat upp gårdagens saker
Smsat med Malin
Fyllt min MP3 med musik
Tagit foto på gårdagen saker
kollat facebook o bloggat

O klockan är bara 14, jag hinner väl med en del till innan dess.
Känns som en vanlig dag i det mammalediga myslivet


2011-02-03 @ 13:55:37 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Det gick....

Vi fyllde Åsas bil till max, men det gick och jag kände att jag inte bet skulle få behövde hålla igen för att de skulle få plats.
Klarade även budgeten som jag satt upp, dock hittade jag verken overall eller jacka till honom så det blev inköpt på Name It i dag och även ny mössa då lillkillen växer så det knakar.

Jag är supernöjd med mina köp, men det blev inte så mkt till mig själv:
1 ny mammauniform (lila joggingbrallor o en grå munkis) ; )
2 st pocketböcker, kommer inlägg om dom
1 MP3 spelare
4 bh
2 par trosor
Strumpor

Blev dock desto mer till killarna i mitt liv.
Bilder kommer : )

Kan sammanfatta detta inlägget med: Welcome to motherhood!


2011-02-03 @ 13:52:36 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Ny månad

Då är det februari nu och en tolftedel av 2011 har gått. O snabbt har det gått också.

I dag blir det lunchdejt med M, W & A, blir spagetthi och köttfärssås, så jag o Cappe ska handla lite på ditvägen, så vi tänkte att vi går dit, så får mamman ett stycke motion också.
I morgon bär det av till Ullared, kl 7:30 går Toyota från Kristianstad, har varit inne o kollat i dag och det såg dött ut i webcamen och ingen kö vart det heller så vi hoppas på samma tur i morgon.
tack rille för tipset om ramar, ska kolla där : )

På torsdag bär det av till Marie för fika, så denna vecka blir också ganska fullspäckad, tur man är ledig ; )

Nu är det dags att ta hand om disken o sen klä på sig o ge sig ut.

Hoppas att ni med får en bra vecka.

Kram


2011-02-01 @ 10:02:38 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()