Projekt sovrum

Då vårt sovrum i dag går i brunt och turkost är tanken att vi ska göra vid där inne till hösten, vi vill även ha svart o vitt där inne. Tapeten som är där i dag är fin men passar inte oss rikigt så jag satt o kollade på Rustas hemsida o snubblade över denna




Så denna som en fondvägg blir kanske aktuellt : )


2011-07-21 @ 20:38:01 Permalink Huset Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fyllt på bokhyllan

Skrev förra veckan om att jag ville köpa Tori Spellings böcker och det gjorde jag, men passade även på att köpa 4 nya pocketböcker, var erbjudande att ta 4 o bet för 3.
Så dessa pocket blev det:


Hitta vilse (pocket) 
Ett litet snedsprång (pocket)
Kriget är slut (pocket)
En flickfotografs bekännelser (pocket)

Så nu hoppas jag på trevlig läsning : )





2011-07-18 @ 10:05:33 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



Moln inne o moln ute

Har haft en innefixardag i dag, o detta har vi hunnit med, förutom det vanliga som tvätt o dammsugning o golvtorkning.



  

  

Annars i helgen har vi varit på Landön o grillat o André har fiskat o haft det allmänt skönt.
Så får vi se vad veckan har o bjuda på förutom jobb på måndag o fredag.


2011-07-17 @ 17:26:31 Permalink Huset Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bokbeslut

Har börjat slötitta på serien Tori and Dean-Home sweet Hollywood. O där skriver Tori på sina böcker, Stori telling och Mommywood.
De har dock inte släppts på svenska men jag skulle väldigt gärna vilja läsa dem ändå, så frågan är om man ska köpa dem på engelska. Jag brukar inte läsa på engelska av ren lathet, men dessa känns ändå som de kan vara lättlästa och jag har läst psykologiböcker på engelska när jag pluggade så en memoar borde inte vara så svårt.-
O de var inte så dyra heller för inbunda, så vi får se hur jag gör, måste ha ngt att läsa på semestern : )

Stori Telling (häftad)
Mommywood (inbunden)


2011-07-15 @ 10:10:10 Permalink Läsning Kommentarer (0) Trackbacks ()



I Caspers värld

Nu händer det saker, nu kryps det på rikigt, på knäna, och han har även börjat resa sig mot divanen i soffan som är lagom hög, dock är inte balansen den bästa, men han ger inte upp utan försöker hela tiden, o trillar man så gör man. Oftast landar han på rumpan så han landar mjukt.
Har även börjat käka 8 måndaders mat ( minns inte om jag skrivit det innan, i så fall för ni förlåta upprepningen)

I går var det dags för 8 måndaders koll och BOEL-test på bvc.
Så nu är han 70 cm lång och väger 9180 gram, så han hade bara gått upp 330 gram sedan 6 månders kontrollen, så vi blev rekomenderade att försöka ge honom ett mål mat till om dagen, men vi ser hur vi gör med det, han lider ingen nöd och mår bra och utvecklas som han ska, o vill han äta 6 ggr en dag och bara 5 en annan så kör vi på det.
BOEL-testet gick utmärkt, och de kollade även om han skelar, men inga tendenser till det. Jag hade tydligen uppgett att jag skelat som liten och det var därför jag fick lappträna och ha glasögon redan som mkt liten, så de vill hålla lite extra koll på honom då skelning är ärftligt.
En "kul" sak är att om han skulle börja så kommer han till samma ögonläkare som jag hade när jag var liten. O hon är superduktig, så då slipper man oroa sig för det.




2011-07-14 @ 08:40:55 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Baddaren och trädgård

Det blir aldrig som man tänkt sig, blev ingen trädgårdsdag i lördags, T behövde hjälp med sitt badrum så A stack dit och jag o Casper stack in till K-stad, hälsade på farmor och va på babayproffsen o köpte äntligen hans molnlampa. Sen drog vi upp till mormor, morfar o morbror Jocke, o så stack vi till badhuset. Mormor fixade först simpuffar till lilleman.
O nu varning för mammaskryt: Han var så duktig i vattnet, Joakim höll honom med en hand under magen o släppte efter en stund o då tog han sig fram själv, samt att han dök ett par gånger. Man blir så stolt när man ser deras framsteg! Så vi hade en trött kille i lördags kväll kan jag säga!
O badhus blir det fler gånger vill jag lova.

Däremot blev det trädgårdsdag i går, men först en sväng till Bilmtema för lite inköp, sen var det bråk med ogräs och häckklippning och allmän rensning, A satte även upp en ny snyggare brevlåda till oss. Senare på kvällen blev det grillning med T & T samt Joakim, T fyller år på tisdag men han ville inte fira sig eller ha present så vi bjöd på grillat o köpte lite saker till hans bastu.
O efter jobb i dag blir det kalas för Sandra så A och C ska fixa present till henne i dag medan jag är på jobb.

Så detta var våran helg, älskar verkligen o va ute i trädgården, o Casper, han får vara i sin resesäng och leka o vila medan mamma o pappa jobbar, det går hur bra som helst bara han ser minst en av oss, så vi får flytta sängen ett par gånger, men vad gör det när vi alla är tillsammans, o om man tröttnar på att bråka med ogräs så snor man en puss från lilleman så orkar man ett tag till.


2011-07-11 @ 07:52:48 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (0) Trackbacks ()



"The Hanaskog look"

Fixade till den rätta looken för landet i dag på Biltema.


Arbetsbyxor i caprimodell, dock har jag inte så mkt verktyg i mina byxor, utan nappar, nycklar, mobil o andra livsnödvändiga saker


2011-07-10 @ 19:12:58 Permalink Huset Kommentarer (2) Trackbacks ()



Bulor o bumpar

Älskade Casper har snart hela huvudet fullt med bulor känns det som, men när man ska ta sig fram i livet får man räkna med lite smällar. Han kryper på bra nu och det tar inte alls lång tid att förflytta sig, ,men mamma o pappa har ställt massa saker i vägen längs rutten så man slår huvudet i bland, men det som inte dödar det härdar säger man : )

Nu är det ganska tidig lördag o mamman är trött o pappan ligger fortfarande o sover, väcker väl honom om ett tag så vi kan börja vår dag. Då vädret ser ut o bli fint blir det troligtvis trädgårdshäng med orgräsrensning och gunguppsättning om vi nu hittar en gunga vill säga.
Kanske att det blir en tur till staden och mormor o morfar.

Vi har även fått fler moderniteter till huset, i går fick vi parabolen uppsatt så vi gick från att ha 3 kanaler till ca 100 st.

Annars i veckan som kommer är det bvc på tisdag som sagt, äntligen dags o se hur mkt han har växt, tror inte på en jättestor viktuppgång då kan åkte på 3 dagarsfeber o åt typ inget alls då, o så känns det som han blivit lång, inte längre den bebis som låg på ens mage de första månderna.
O på torsdag ska jag in till stan med Marie o käka gott, dricka vin o glo på folk, har tagit tillfället i akt och beställt lite nya kläder som jag hoppas kommer innan, stod leverans mellan den 11 till den 15, så ni kan väl hålla era tummar, kan se om jag lägger ut bilder på kläderna. Behöver även hitta min väskflyttlåda så jag kan kompelttera  outfiten till 100 %.
O det bästa av allt, jag kan hämta paketet i Hanaskog, de ni : )

Kram från oss


2011-07-09 @ 08:21:09 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (1) Trackbacks ()



Bekvämligheter

Jag älskar verkligen o bo i hus, jag kan tvätta när det passar mig och behöver inte boka tid.
Jag kan bara ta med mig Casper, en filt och ett par leksaker och bara gå ut på gräsmattan & njuta
Man sparar även tid när man bor i hus, då vi tex numera även har diskmaskin

Så jag har mer tid av att njuta och behöver inte lägga energi på hushållssysslor på samma sätt och det
är så skönt!


2011-07-06 @ 21:19:10 Permalink Huset Kommentarer (2) Trackbacks ()



Tiden flyger

Känner att dagarna går hur fort som helst, men det är kul när det händer saker.
Så här kommer en sammanfattning på vad som hänt:¨
Grillat med mamma o pappa
Fikat med M,W & A
Jobbat
Varir i stan o shoppat dukar
Ramat in kort på Casper som ska upp på väggen i trappan

Sen det som ska hända lite framöver
Ett besök på Babyproffsen för att inhandla taklampa och grind
Jobba på fredag o gnälla på att TT inte gör de som de ska
Njuta på trädäcket på kvällarna när det är tillräckligt svalt att sitta där : )
BVC på tisdag, äntligen dags o veta hur mkt han växt samt göta Boel-test







2011-07-06 @ 21:16:46 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Projekt trädgård

Detta projekt drog i gång i går. André åkte till Biltema i går och inhandlade lite som behövdes, bla vattenspridare och trimmer.
Sen började han och bror med att röja, o samla upp allt skit, vid garageuppfaretn har det vuxit upp en massa då förra ägaren inte lagt så mkt energi på trädgården. Och i dag kommer brors snälla polare med massa kul maskiner och ska röja ännu mera, sen ska det sås gräs där.

Sen har vi så klart ett projekt till Casper också i trädgården: morbror jocke ska sätta upp en gunga till honom under dagen också, finns mest lekplatser för lite större barn i kvarteret där vi bor så klart behöver killen en egen gunga (som Arvid kan låna när han hälsar på).

Så vi får se hur långt det hinns, o själv får jag stå i köket och fixa mat till de arbetande gossarna.



2011-07-04 @ 08:47:25 Permalink Huset Kommentarer (1) Trackbacks ()



Husrapport

Nu har vi bott ca 3 veckor i huset och det mesta börjar falla på plats och vi har hittat rutiner.
Casper bor numera i eget rum och sover där, är lite ovant för oss men har trivs ganska bra, och han leker även mera på sitt rum nu.
Då huset har tre våningar är allt lättare att ha var sak på sin plats, och i rummen finns bara det som ska finnas där, tex ingen data i sovrummet, och det är så skönt.
Det bästa med huset är ändå trädäcket och trädgården, den är helt uppvuxen, lummig och insynsskyddad med bla äppelträd, hallonbuskar och jordgubbar.
Casper trivs även bra där ute, bara ut med en filt på gräsmattan så ligger han där och myser o spanar in sina nya omgivningar.

Naturligtvis har inte exakt allt kommit på plats som tex tavlor och liknande, men vi ska bo i oss lite först och sedan njuta av sommaren och semester.


2011-07-04 @ 08:36:14 Permalink Huset Kommentarer (0) Trackbacks ()



Mera bilder

Mor o far överraskade i går med att komma hem en dag tidigare från bilsemester. Vi grillade hemmagjorda hamburgare med coleslaw, pommes o annat gott.

Naturligtvis hade de saknat sin prins och därför handlat lite till honom:

        

        

         


2011-07-03 @ 07:56:05 Permalink Dagar med Casper Kommentarer (2) Trackbacks ()



Vi som hade alla rätt (boken som är med på bilden)

Cecilia är framgångsrik programledare på Sveriges största kommersiella tv-kanal och lever för bekräftelsen det innebär att synas i rutan. Minna är hårdför fotograf på samma station och gör sitt bästa för att sätta alla hon kan på plats. En gång var de vännerna som skulle förändra världen ihop, numera har de inte mycket mer gemensamt än avsändaren på lönekuvertet.

Cecilia kämpar för att leva upp till bilden av superkvinnan som möter henne från de glassiga tidningsomslag hon ständigt pryder. I själva verket lever hon i ett kackigt äktenskap, och tröstar sig med en synnerligen olämplig älskare. Minna är en frånskild solitär som gärna framhäver sin självständighet men ändå inte kan låta bli att styra upp sitt ex.

När Cecilias karriär och familjeliv går åt helvete korsas deras vägar. Sveriges snyggaste minister ska granskas - ett uppdrag som inte blir lättare av att de tvingas samarbeta med redaktionens mest nitiske vikarie.

Vi som hade alla rätt är en karikatyr av mediabranschen, en vass roman i feelbad-genren.


2011-07-01 @ 16:04:09 Permalink Dagens boktips Kommentarer (0) Trackbacks ()